'/> Langkah Mudah untuk Membuat Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond, Lezat - Ragam Resepi

Langkah Mudah untuk Membuat Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond, Lezat

Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond

Sedang mencari ide Bagaimana Menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang Bikin Ngiler yang unik?, Resep Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond, Bikin Ngiler memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya sobat. para netizen memang telah terbiasa menggunakan internet di gadget untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. nah kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara menyiapkan Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang Lezat untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang enak harusnya sih mempunyai aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika mau menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi sajian spesial. Berikutnya merupakan gambar berkaitan dengan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang dapat Anda jadikan wawasan.

Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis dalam mengolah Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond menggunakan 18 jenis bahan dan 4 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam membuat hidangannya.

#1post1hope

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk pembuatan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond:

  1. Bahan A
  2. 250 g butter / marjerin
  3. 1/2 cawan gula perang halus
  4. 1 penutup esen vanila
  5. 2 sudu besar madu
  6. 1/2 sudu kecil soda bikarbonat
  7. Bahan B
  8. 1 sudu besar tepung beras
  9. 1 sudu kecil baking powder
  10. 1 sudu besar tepung jagung
  11. 1 1/2 cawan tepung gandum
  12. Bahan D
  13. 2 sudu besar susu tepung
  14. C Bahan
  15. Bahan E
  16. 1/2 cawan nestum
  17. 1/2 cawan cip coklat
  18. 1/2 cawan almond nips / strip

Cara untuk menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond

  1. CARA-CARA GAUL BAHAN Mula-mula gaul rata bahan A. Nak senang saya gunakan whisk, kalau tak ada guna senduk biasa pun boleh. Lepas tu masukkan bahan B, kacau lagi bagi rata.Masukan bahan C pula sedikit demi sedikit dan kacau rata. Settled, masukkan bahan D, gaul rata lagi. Last sekali masukkan bahan E, gaul lagi bagi rata.
  2. 2. SIMPAN 30 MINIT DALAM PETI SEJUK Bila dah masukkan semua bahan, pastikan adunan elok tak berderai. Kalau adunan agak berderai tambah butter / majerin sikit sikit hingga adunan bersatu. Kemudian Simpankan dalam peti sejuk selama 30 minit.
  3. 3. SEDIA UNTUK DIBAKAR Ambil adunan sejemput sejemput atau guna sudu. Susun atas dulang pembakar. Panaskan oven 10 minit suhu 160. Bakar adunan selama 30-35 minit ikut oven masing masing. Kalau nak bakar biskut ni kena guna api slow ye.
  4. 4. SIAP Jangan risau kalau biskut ni masa panas dia agak lembut. Tunggu bila dah sejuk nanti baru keras elok. Fuh, bila gigit terasa rangup sangat!

Gimana nih? Gampang kan? Itulah cara menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!

Link copied to clipboard.