Bagaimana Menyiapkan Biskut Susu Lejen yang Enak Banget

Anda sedang mencari ide Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Susu Lejen yang Enak yang unik?, Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Susu Lejen yang Bisa Manjain Lidah memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya kamu. masyarakat memang sudah terbiasa menggunakan internet di gadget untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan wawasan. dan kali ini saya akan sharing panduan cara menghidangkan Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Susu Lejen yang Lezat Sekali untuk menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Susu Lejen yang enak harusnya sih punya aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Susu Lejen, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tak perlu pusing kalau hendak menyiapkan Biskut Susu Lejen enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi suguhan istimewa. Next adalah gambar mengenai Biskut Susu Lejen yang dapat Anda jadikan contoh.
Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis dalam mengolah Biskut Susu Lejen yang siap dikreasikan. Anda bisa membuat Biskut Susu Lejen memakai 3 jenis bahan dan 4 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam menyiapkan hidangannya.
#goldenapron #minggu11 Antara biskut orang lama zaman dahulu. Bau aroma rose yang wangi dan rasa susu yang sedap dan wajib ada apabila menjelang hari lebaran. Boleh sahaja buat bila-bila masa untuk keluarga.
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan Biskut Susu Lejen:
- 500 gm tepung jagung
- 1 tin susu pekat manis
- 1 sudu makan sirap rose - untuk buat tanda titik merah
Cara membuat Biskut Susu Lejen
- 1. Dalam bekas tepung jagung diayak, kemudian tuang susu pekat manis sedikit-sedikit uli/kacau hingga dapat doh yang senang dibentuk, 1 tin susu pekat manis tidah habis digunakan
- 2. Andai kata adunan kurang lembut boleh ditambah susu sedikit-sedikit
- 3. Cubit adunan kemudian dibulat-bulatkan. Susu ke dalam loyang dan jarakkan. Guna lidi untuk buat tanda "dot" kecil diatas biskut. Apabila biskut dibakar, biskut jadi kembang, bentuk bulat boleh buat comel-comel sahaja
- 4. Bakar pada suhu 160 darjah, masa bakar lebih kurang 15 minit atau hingga masak bergantung pada oven masing-masing
Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, olahan Biskut Susu Lejen yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang lezat untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi dalam berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!