Resep Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond Anti Gagal
Sedang mencari inspirasi Resep Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond, Bikin Ngiler yang unik?, Bagaimana Menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang Bikin Ngiler memang saat ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya kalian. para netizen memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan contoh. dan kali ini saya akan membagikan panduan cara menyajikan Bagaimana Membuat Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond, Lezat untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang enak harusnya sih memiliki aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pusing kalau mau menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi suguhan spesial. Selanjutnya adalah gambar mengenai Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang dapat Anda jadikan inspirasi.
Nah, kali ini kita coba, yuk, buat Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond sendiri di rumah. Tetap berbahan yang sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda bisa membuat Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond menggunakan 18 bahan dan 4 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk membuat hidangannya.
#1post1hope
Baca Juga
Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan dalam menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond:
- Bahan A
- 250 g butter / marjerin
- 1/2 cawan gula perang halus
- 1 penutup esen vanila
- 2 sudu besar madu
- 1/2 sudu kecil soda bikarbonat
- Bahan B
- 1 sudu besar tepung beras
- 1 sudu kecil baking powder
- 1 sudu besar tepung jagung
- 1 1/2 cawan tepung gandum
- Bahan D
- 2 sudu besar susu tepung
- C Bahan
- Bahan E
- 1/2 cawan nestum
- 1/2 cawan cip coklat
- 1/2 cawan almond nips / strip
Langkah-langkah untuk menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond
- CARA-CARA GAUL BAHAN Mula-mula gaul rata bahan A. Nak senang saya gunakan whisk, kalau tak ada guna senduk biasa pun boleh. Lepas tu masukkan bahan B, kacau lagi bagi rata.Masukan bahan C pula sedikit demi sedikit dan kacau rata. Settled, masukkan bahan D, gaul rata lagi. Last sekali masukkan bahan E, gaul lagi bagi rata.
- 2. SIMPAN 30 MINIT DALAM PETI SEJUK Bila dah masukkan semua bahan, pastikan adunan elok tak berderai. Kalau adunan agak berderai tambah butter / majerin sikit sikit hingga adunan bersatu. Kemudian Simpankan dalam peti sejuk selama 30 minit.
- 3. SEDIA UNTUK DIBAKAR Ambil adunan sejemput sejemput atau guna sudu. Susun atas dulang pembakar. Panaskan oven 10 minit suhu 160. Bakar adunan selama 30-35 minit ikut oven masing masing. Kalau nak bakar biskut ni kena guna api slow ye.
- 4. SIAP Jangan risau kalau biskut ni masa panas dia agak lembut. Tunggu bila dah sejuk nanti baru keras elok. Fuh, bila gigit terasa rangup sangat!
Terima kasih telah menggunakan resep yang kami tampilkan di halaman ini. Harapan kami, olahan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang enak untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide bagi Anda yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner. Selamat mencoba!