'/> Resep Biskut coklat, Bisa Manjain Lidah - Ragam Resepi

Resep Biskut coklat, Bisa Manjain Lidah

Biskut coklat

Anda sedang mencari ide Resep Biskut coklat, Sempurna yang unik?, Resep Biskut coklat Anti Gagal memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya Anda. paara ibu-ibu muda memang sudah terbiasa menggunakan internet di gadget untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. Dipostingan Kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara menyiapkan Resep Biskut coklat Anti Gagal untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut coklat yang enak harusnya sih mempunyai aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut coklat, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau mau menyiapkan Biskut coklat enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi sajian spesial. Next merupakan gambar berkaitan dengan Biskut coklat yang dapat Anda jadikan inspirasi.

Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan Biskut coklat sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda bisa menyiapkan Biskut coklat menggunakan 8 jenis bahan dan 6 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam membuat hidangannya.

Bahang asmara puasa dan raya sedang menghampiri...jom kita try buat biskut coklat...

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam pembuatan Biskut coklat:

  1. 1 cawan majerin
  2. 3 cawan tepung gandum
  3. 1/2 tepung jagung
  4. 1/2 cawan serbuk koko
  5. 1 cawan gula aising
  6. 1 biji telur (asingkan kuning dan putih)
  7. 1 sudu kecil esen vanila
  8. Coklat rice (hiasan)

Langkah-langkah membuat Biskut coklat

  1. Pukul kuning telur,gula aising,majerin dan esen vanila sampai sebati..
  2. Masukkan tepung gandum,tepung jagung dan serbuk koko sikit demi sedikit...sampai tidak melekat pada tangan...
  3. Dah siap terap ikut acuan yg anda suka,,love ke bintang ke bulan ke pokok krismas ke😄...
  4. Sapukan putih telur di bahagian atas dan taburkan coklat rice...
  5. Bakar selama 25minit suhu 160°c...ikut oven masing² la...kalo ikut oven saya takut rase hangit bila masuk oven anda😂....ni pon adjust sendiri suhu dan minit...
  6. Siap tuk hidang atau simpan tuk raya nnt😉....SELAMAT MENCUBA😘

Terima kasih telah membaca resep yang kami tampilkan di halaman ini. Harapan kami, olahan Biskut coklat yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang menarik untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi bagi Anda yang berkeinginan untuk berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.