'/> Bagaimana Membuat Hazel Biscoff Swiss Tart 🇨🇭, Enak - Ragam Resepi

Bagaimana Membuat Hazel Biscoff Swiss Tart 🇨🇭, Enak

Hazel Biscoff Swiss Tart 🇨🇭

Lagi mencari inspirasi Langkah Mudah untuk Membuat Hazel Biscoff Swiss Tart 🇨🇭 yang Lezat yang unik?, Resep Hazel Biscoff Swiss Tart 🇨🇭 Anti Gagal memang saat ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya Anda. para netizen memang telah terbiasa menggunakan internet di gadget untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan contoh. nah kali ini saya akan berbagi panduan cara menyajikan Resep Hazel Biscoff Swiss Tart 🇨🇭 yang Menggugah Selera untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Hazel Biscoff Swiss Tart 🇨🇭 yang enak harusnya sih memiliki aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Hazel Biscoff Swiss Tart 🇨🇭, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau ingin menyiapkan Hazel Biscoff Swiss Tart 🇨🇭 yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi suguhan spesial. Seterusnya adalah gambar berkaitan dengan Hazel Biscoff Swiss Tart 🇨🇭 yang bisa Anda jadikan contoh.

Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan Hazel Biscoff Swiss Tart 🇨🇭 sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda bisa membuat Hazel Biscoff Swiss Tart 🇨🇭 menggunakan 11 bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk menyiapkan hidangannya.

Biskut palinggg sedap! Uchu buat separuh adunan ikut resepi Mak..mungkin beliau juga ‘mak’ anda semua.. Mak Azlina Ina. Mak baking2 rakyat Malaysia🤣 Resepi asal Mak guna Nutella, Uchu ganti dengan biscoff spread. Sedapnyer bau biscoff ni..terima kasih ‘mak’ sebab tak jemu2 upload resepi free kat Fb mak..❤️ Nampaknya mmg tak cukup..patutlah mak bagi resepi asal sukatan butter 500g..🤣🤣 kena buat lagi laa gayanyer.. Biskut raya! Masih men google mane asalnya Swiss Tart? Adakah Swiss? Ye betul tu..sendiri jawab lepas google lagi..so boleh lah hestek #cppassport Switzerland 🇨🇭

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk pembuatan Hazel Biscoff Swiss Tart 🇨🇭:

  1. 250 g pure butter (Uchu guna Anchor 227 g)
  2. 75 g gula ising
  3. 25 g susu tepung
  4. 4 sudu besar Biscoff spread (Uchu tambah)
  5. 190 g tepung red rose/tepung biskut/tepung gandum
  6. 155 g tepung jagung
  7. 1 sudu teh esen vanila
  8. 1/4 cawan chocolate rice
  9. Kacang hazel (bakar selama 15 minit suhu 160c @ sangai)
  10. 1 botol Biscoff Spread (resepi asal guna Nuttela)
  11. Nota: uchu guna 227g (1 ketul) butter Anchor kemudian tambah dengan Biscoff spread tu..so jadilah lebih kurang 250g seperti resepi asal

Langkah-langkah untuk membuat Hazel Biscoff Swiss Tart 🇨🇭

  1. Kacau sebati butter dan gula ising. Tak perlu sampai kembang. Tambahkan susu tepung dan Biscoff Spread. Kacau sebati.
  2. Ayakkan tepung jagung ke dalam adunan. Kacau rata. Kemudian ayak pula tepung biskut sedikit demi sedikit sehingga mendapat adunan yang tidak melekat dibekas/jari. Pastikan adunan tetap lembut.
  3. Tambahkan chocolate rice. Uli rata.
  4. Tekan adunan menggunakan acuan semperit open nozzle (naga/ulat bulu/swiss) di atas macaron mat atau loyang dioles sedikit butter. (Mak kata, kalau guna baking paper susah nak lekat biskut) Uchu guna nozzle ape yg ada je di rumah.😅
  5. Tekan sikit bahagian tengah biskut dengan jari. Kemudian pipekan Biscoff spread. Letak kacang hazel di atasnya. Tips: bahagikan adunan kepada 3 bahagian. Gunakan 1 bahagian terlebih dahulu, 2 lagi ditutup kemas dahulu supaya tetap lembut. Jika adunan tak licin apabila ditekan, tambahkan sedikit Biscoff spread dan uli rata.
  6. Panaskan oven pada suhu 160c. Laraskan rak pada bahagian tengah. Bakar selama 20 minit. Walaubagaimanapun, suhu bergantung pada oven masing2.
  7. Sejukkan atas redai supaya biskut tidak terpeluap dan tahan kerangupannya. Kemudian simpan dalam balang.

Bagaimana? Gampang kan? Itulah cara membuat Hazel Biscoff Swiss Tart 🇨🇭 yang bisa Anda lakukan di rumah. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.