Bagaimana Membuat Biskut Almond London, Enak

Sedang mencari inspirasi Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Almond London, Bikin Ngiler yang unik?, Resep Biskut Almond London Anti Gagal memang saat ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya kamu. para netizen memang telah terbiasa menggunakan internet di HP untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan wawasan. Dipostingan Kali ini saya akan sharing panduan cara menyajikan Cara Gampang Membuat Biskut Almond London Anti Gagal untuk menyiapkannya memang susah-susah gampang. Kalau keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Almond London yang enak selayaknya mempunyai aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Almond London, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika ingin menyiapkan Biskut Almond London enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi sajian istimewa. Selanjutnya merupakan gambar mengenai Biskut Almond London yang dapat Anda jadikan contoh.
Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan Biskut Almond London sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, hidangan ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda dapat membuat Biskut Almond London memakai 13 bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk menyiapkan hidangannya.
Selamat Menjamu Selera!😊
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan dalam pembuatan Biskut Almond London:
- 125 gm Mentega (Saya guna jenama Anchor Salted Butter)
- 75 gm Gula kastor
- 1 biji Telur
- 1/2 sudu teh Esen vanila
- 210 gm Tepung serbaguna
- 1/2 sudu teh Emplex (boleh dilangkau kalau tak ada)
- 15 gm Serbuk badam (boleh dilangkau kalau tak ada)
- 350 gm Coklat gelap compound (Saya guna jenama Tulip)
- 1/2 sudu teh Mentega
- Paper cup bersaiz kecil yang cukup
- 200 gm Kacang badam yang telah dipanggan
- 50 gm Coklat putih (untuk hiasan)
- Secukup rasa Gula manik/gula-gula berbentuk hati warna merah
Langkah-langkah untuk membuat Biskut Almond London
- Adunkan mentega dan gula kastor + esen Vanila sehingga mengembang.
- Masukkan telur satu demi satu, dan kacau hingga sebati
- Masukkan tepung + emplex yang telah diayak, dan masukkan serbuk badam. Kemudian gaul dan uli doh sehingga tidak melekit (jangan terlalu lama ya)
- Ambil 1/2 sudu kecil adunan dan isikan dengan 1 biji kacang badam kemudian dibentuk panjang atau bujur. Ulang sehingga adunan habis. Susun di dalam loyang biskut yang telah disapu sedikit mentega, kemudian bakar dalam ketuhar denga suhu 180 celcius selama 20 minit (bergantung kepada ketuhar masing-masing). Ketepikan dan sejukkan biskut
- Potongkan coklat dan campur dengan 1/2 sudu kecil mentega kemudian cairkan dengan teknik double boil, kacau hingga sebati. Setelah semua sudah cair angkat dan biarkan coklat sampai hangat.
- Ambil 1 biji biskut yang telah sejuk menggunakan penyepit, dan celupkan ke dalam coklat cair dan masukkan ke dalam paper cup, hiaskan dengan coklat putih yang telah dicairkan dan letakkan 1 biji gula berbentuk hati di atas. Ulang sehingga selesai. Biarkan coklat untuk mengeras (jangan masukkan ke dalam peti sejuk). Setelah mengeras, simpankan biskut ke dalam balang yang kedap udara.
- Nikmati biskut anda, sentiasa senyum dan selamat memasak....
Terima kasih telah membaca resep yang kami tampilkan di sini. Besar harapan kami, olahan Biskut Almond London yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang sedap untuk keluarga/teman maupun menjadi ide bagi Anda yang berkeinginan untuk berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!