'/> Langkah Mudah untuk Membuat Biskut florenta Anti Gagal - Ragam Resepi

Langkah Mudah untuk Membuat Biskut florenta Anti Gagal

Anda sedang mencari ide Resep Biskut florenta, Enak Banget yang unik?, Langkah Mudah untuk Membuat Biskut florenta Anti Gagal memang waktu ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya Anda. orang-orang memang sudah terbiasa menggunakan internet di HP untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan contoh. Dipostingan Kali ini saya akan berbagi tutorial cara menghidangkan Bagaimana Membuat Biskut florenta yang Sempurna untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut florenta yang enak seharusnya punya aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut florenta, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau hendak menyiapkan Biskut florenta enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi suguhan istimewa. Berikutnya adalah gambar mengenai Biskut florenta yang dapat Anda jadikan ide.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut florenta adalah 6 orang. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Nah, kali ini kita coba, yuk, buat Biskut florenta sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda bisa membuat Biskut florenta memakai 6 bahan dan 4 tahap pembuatan. Berikut ini cara dalam membuat hidangannya.

Kertas cupcake yg licin dlmnya “size L” (ada lapisan plastik biasanya bercorak polkadot) saya guna 60keping. Senang nnt bole isi banyak2 dulu.

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan dalam menyiapkan Biskut florenta:

  1. 500 g serbuk florenta
  2. 500 g almond slice
  3. 200 g kuaci hijau
  4. 100 g kuaci putih
  5. 20 g bijan putih
  6. 20 g bijan hitam

Langkah-langkah membuat Biskut florenta

  1. Bakar almond slice dalam dulang pembakar, ratakan. Bakar pada suhu 160c selama 5minit. - Kemudian Bakar kuaci hijau n putih campurkan dan ratakan dlm dulang 5minit.
  2. Bijan hitam n putih pun saya bakar 5 minit bg wangi. - Sejukkan semua betul2 ye dan campur semua dlm satu bekas bersama serbuk florenta. - Gaul sehingga sama rata. - Sudukan guna sudu besar kedalam cup ratakan. Tak nipis n tak terlalu tebal.
  3. Bakar selama 15 minit suhu 160c. Semua oven tak sama, so bakar yg pertama tu rajin2 tengok ye bila dah kekuningan keluarkan dari oven. - Biar sejuk dulu baru tekan bawah cup tu n mudah je tanggalkan. Cup bole guna semula untuk round seterusnya.
  4. Simpan dalam bekas kedap udara. - Selesai semua boleh simpan n guna cup tu buat cupcake tuk raya pula 😊.

Terima kasih telah menggunakan resep yang kami tampilkan di halaman ini. Harapan kami, olahan Biskut florenta yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang lezat untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi dalam berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.