'/> Bagaimana Menyiapkan Puding Biskut Kastard yang Bikin Ngiler - Ragam Resepi

Bagaimana Menyiapkan Puding Biskut Kastard yang Bikin Ngiler

Puding Biskut Kastard

Lagi mencari inspirasi Bagaimana Membuat Puding Biskut Kastard yang Lezat Sekali yang unik?, Bagaimana Membuat Puding Biskut Kastard, Lezat memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya kamu. masyarakat memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan wawasan. dan kali ini saya akan berbagi panduan cara menghidangkan Cara Gampang Menyiapkan Puding Biskut Kastard Anti Gagal untuk menyiapkannya memang susah-susah gampang. Kalau keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Puding Biskut Kastard yang enak selayaknya punya aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Puding Biskut Kastard, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau hendak menyiapkan Puding Biskut Kastard yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi suguhan spesial. Selanjutnya adalah gambar tentang Puding Biskut Kastard yang bisa kalian jadikan wawasan.

Nah, kali ini kita coba, yuk, buat Puding Biskut Kastard sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda dapat menyiapkan Puding Biskut Kastard menggunakan 9 bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.

#susumanis #goldenapron2020 #bonus5 Alhamdulillah bonus kali ini sangat mudah. Temanya guna susu manis sahaja. Memang boleh buat bermacam-macam menu. Walaupun temanya mudah tapi buntu jugak nak buat apa. Hihihihi.. Tengok dalam balang ada baki biskut cracker hup seng dan ada juga serbuk agar-agar yang baru beli minggu lepas, so saya buatlah menu Puding Biskut Kastard ni. Suka rasa lemak biskut hup seng ni kalau buat puding. Selamat mencuba.

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam pembuatan Puding Biskut Kastard:

  1. 1 paket serbuk agar-agar
  2. 900 ml air
  3. 1 1/2 cawan gula
  4. 1 cawan tepung kastard
  5. 1/3 cawan susu pekat manis
  6. 1 tin susu cair
  7. 3 sudu milo
  8. 3 sudu air panas
  9. 5-6 keping biskut cracker hup seng

Langkah-langkah membuat Puding Biskut Kastard

  1. Satukan gula, air dan serbuk agar-agar ke dalam periuk. Masak hingga mendidih.
  2. Di dalam bekas lain, campurkan tepung kastard, susu pekat manis dan susu cair. Kacau sebati hingga tepung kastard larut.
  3. Kemudian, masukkan campuran tepung kastard bersama susu tadi ke dalam periuk agar-agar yang sedang mendidih. Gunakan api yang sederhana. Kacau sebati dan kacau hingga mendidih semula.
  4. Setelah itu, masukkan biskut cracker dan kacau hingga pekat.
  5. Setelah siap, bahagikan adunan kepada dua bahagian. Satu bahagian di masukkan campuran milo bersama air panas. Kacau hingga sebati dengan adunan puding.
  6. Kemudian, boleh mula melapis adunan. Ketepikan, apabila sudah sejuk bolehlah disimpan di dalam peti ais.
  7. Sedia dinikmati sejuk-sejuk.

Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di sini. Besar harapan kami, olahan Puding Biskut Kastard yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang sedap untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi untuk berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.