'/> Bagaimana Menyiapkan Biskut Arab Ya Habibi yang Enak Banget - Ragam Resepi

Bagaimana Menyiapkan Biskut Arab Ya Habibi yang Enak Banget

Biskut Arab Ya Habibi

Lagi mencari ide Cara Gampang Menyiapkan Biskut Arab Ya Habibi yang Lezat Sekali yang unik?, Cara Gampang Menyiapkan Biskut Arab Ya Habibi Anti Gagal memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya kalian. para netizen memang sudah terbiasa menggunakan internet di HP untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan wawasan. dan kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara memasak Bagaimana Menyiapkan Biskut Arab Ya Habibi Anti Gagal untuk menyiapkannya memang susah-susah gampang. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Arab Ya Habibi yang enak harusnya sih mempunyai aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Arab Ya Habibi, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menyajikannya. Tak perlu pusing kalau hendak menyiapkan Biskut Arab Ya Habibi enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi sajian spesial. Next adalah gambar tentang Biskut Arab Ya Habibi yang bisa sobat jadikan wawasan.

Nah, kali ini kita coba, yuk, variasikan Biskut Arab Ya Habibi sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda dapat menyiapkan Biskut Arab Ya Habibi memakai 7 jenis bahan dan 5 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk membuat hidangannya.

Raya tahun ni memang langsung tak beli kuih raya. Anak anak ajak buat sendiri biskut raya. Cari punya cari terjumpa la resepi biskut 4 bahan yang paling senang ni. Seronok anak anak menguli, menggentel dan membakar sampai habis adunan. Sambil bakar sambil suap masuk mulut. Memang tak sempat jadi kuih raya nampaknya. Yang pasti memang sedap sangat rasanya. Bila gigit terasa rangup di luar tapi cair di dalam mulut. Lemak lemak manis rasanya. Cuba la buat untuk hidangan hari raya nanti. 😋 #goldenapron2020 #minggu4 #cookpadmalaysia

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk menyiapkan Biskut Arab Ya Habibi:

  1. bahan doh
  2. 2 cawan tepung gandum
  3. 1/2 cawan gula ising
  4. 1 cawan minyak sapi atau secukupnya
  5. bahan salut
  6. 2 sudu besar gula ising
  7. 1 sudu besar susu tepung (saya guna Fernleaf Full Cream)

Cara membuat Biskut Arab Ya Habibi

  1. Gaulkan tepung gandum dan gula ising hingga sebati.
  2. Masukkan minyak sapi sedikit demi sedikit dan uli sehingga menjadi doh dan tak melekat di tangan.
  3. Bulatkan doh sebesar jari kelingking je sebab nanti lepas bakar ia akan kembang.
  4. Susun dalam tray jauh jauh sikit dan masukkan dalam air fryer dengan suhu 160°C selama 8 minit. Boleh sesuaikan dengan suhu air fyer atau oven masing masing.
  5. Lepas keluarkan dari air fryer terus golekkan biskut ke dalam campuran gula ising dan susu tepung tadi. Tadaaa. Dah siap. Boleh la di makan di hari raya nanti. SELAMAT MENCUBA! 😋

Bagaimana? Gampang kan? Itulah cara membuat Biskut Arab Ya Habibi yang bisa Anda praktikkan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.