Resep Biskut Coklat Cip Anti Gagal

Sedang mencari inspirasi Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Coklat Cip yang Bisa Manjain Lidah yang unik?, Cara Gampang Menyiapkan Biskut Coklat Cip Anti Gagal memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya kalian. orang-orang memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan contoh. nah kali ini saya akan berbagi langkah-langkah cara membuat Cara Gampang Menyiapkan Biskut Coklat Cip Anti Gagal untuk menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Coklat Cip yang enak selayaknya memiliki aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Coklat Cip, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau hendak menyiapkan Biskut Coklat Cip yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi sajian istimewa. Next merupakan gambar seputar Biskut Coklat Cip yang bisa Anda jadikan inspirasi.
Nah, kali ini kita coba, yuk, variasikan Biskut Coklat Cip sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda dapat menyiapkan Biskut Coklat Cip memakai 8 bahan dan 8 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam membuat hidangannya.
Biskut yang rangup. Tidak jemu dimakan. Sedap dinikmati ketika santai sebagai kudapan. Jika suka saiz besar boleh kongsi2 makan. Jika saiz kecil boleh la sekali ngap habis. Selamat menjamu selera.
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan dalam menyiapkan Biskut Coklat Cip:
- 1/2 cawan Mentega
- 1/3 Gula Kastor (boleh kurangkan jika xsuka manis)
- 1 cawan Tepung Gandum (diayak)
- 1/4 sudu kecil Baking powder (diayak)
- 1/4 sudu kecil Soda bikarbonat (diayak)
- 1 sudu kecil Esen Vanilla
- 1/3 cawan Coklat Cip
- 1/4 cawan Walnut (dicincang kasar)
Langkah-langkah untuk membuat Biskut Coklat Cip
- Panaskan oven dengan suhu 150c selama 10minit.
- Dalam mangkuk besar Masukkan mentega dan gula castor kacau dengan spatula hingga sebati. Jangan kacau beria. Sekadar rata sudah memadai.
- Kemudian masukkan tepung gandum dan soda yang telah diayak.
- Akhir sekali masukkan coklat cip.
- Bentukkan biskut ikut saiz yang dikehendaki. Taburkan coklat cip atas biskut sebagai hiasan.
- Rehatkan sebentar dalam peti sejuk lebih kurang 1jam atau lebih untuk dapatkan tekstur biskut yang rangup.
- Bakar dalam oven dengan suhu 150c selama 20 hingga 25mins. Bergantung kepada oven masing2.
- Selamat Mencuba
Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, olahan Biskut Coklat Cip yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang sedap untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi untuk berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!