Resep Biskut Arab #kchup, Menggugah Selera
Lagi mencari ide Cara Gampang Menyiapkan Biskut Arab #kchup Anti Gagal yang unik?, Cara Gampang Menyiapkan Biskut Arab #kchup, Sempurna memang waktu ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya kalian. para netizen memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. nah kali ini saya akan sharing tutorial cara menghidangkan Resep Biskut Arab #kchup Anti Gagal untuk menyiapkannya memang susah-susah gampang. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Arab #kchup yang enak harusnya sih punya aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Arab #kchup, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika ingin menyiapkan Biskut Arab #kchup yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi suguhan spesial. Berikutnya merupakan gambar seputar Biskut Arab #kchup yang bisa kalian jadikan contoh.
Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut Arab #kchup adalah 1 adunan. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.
Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Biskut Arab #kchup diperkirakan sekitar 20 minit.
Baca Juga
Nah, kali ini kita coba, yuk, ciptakan Biskut Arab #kchup sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda bisa menyiapkan Biskut Arab #kchup memakai 4 bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.
Resepi kuih raya yang mak buat untuk adik beradik setiap kali sekolah buat jamuan raya dan kena bawa kuih masing-masing
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk pembuatan Biskut Arab #kchup:
- 2 cawan tepung gandum
- 1 cawan gula pasir
- minyak sapi secukupnya
- ceri merah dah hijau sebagai hiasan
Langkah-langkah untuk membuat Biskut Arab #kchup
- Goreng tanpa minyak tepung gandum(sangai) hingga ringan supaya tepung tak lembab baru biskut gebu dan cair di mulut. Pastikan sentiasa di kacau supaya tepung tak hangus. Biarkan sejuk baru sukat dan masukkan ke dalam mangkuk adunan.
- Mesin gula pasir terlebih dahulu kemudian sukat menggunakan cawan. Campur ke dalam mangkuk bersama tepung. Gaul sebati.
- Masukkan minyak sapi sedikit demi sedikit hingga adunan tidak melekat di tangan. Sukatan minyak sapi bergantung pada adunan.
- Setelah adunan tidak melekat, sediakan loyang pembakar dan bulatkan adunan mengikut saiz yang disukai.
- Kemudian susun di dalam loyang dan letakkan ceri yang dipotong halus sebagai hiasan.
- Bakar di dalam ketuhar selama 20 minit atau agak garing bahagian bawah biskut pada suhu 170°c. Suhu dan masa boleh di ubah mengikut kesesuaian ketuhar.
- Pastikan biskut betul-betul sejuk barulah di simpan dalam bekas dan di tutup.
Gimana nih? Gampang kan? Itulah cara membuat Biskut Arab #kchup yang bisa Anda praktikkan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!