Resep DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip Anti Gagal
Lagi mencari inspirasi Resep DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip yang Bisa Manjain Lidah yang unik?, Resep DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip Anti Gagal memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya kamu. paara ibu-ibu muda memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan ide. Dipostingan Kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara membuat Resep DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip yang Bisa Manjain Lidah untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip yang enak selayaknya mempunyai aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika mau menyiapkan DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi sajian spesial. Seterusnya adalah gambar tentang DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip yang dapat kalian jadikan wawasan.
Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip adalah 6 Toples. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.
Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip diperkirakan sekitar 5 Jam.
Baca Juga
Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip memakai 19 bahan dan 9 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam menyiapkan hidangannya.
Selamat Menjamu Selera!😊
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk menyiapkan DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip:
- 👉Bahan A :
- 280 gm Mentega (Unsalted Anchor Butter)
- 220 gm Gula merah lembut
- 100 gm Gula kastor
- 2 biji Telur
- 2 sudu teh Esen vanila
- 👉Bahan B :
- 320 gm Tepung serbaguna/Red Roses Flour
- 25 gm BENSDORP Serbuk koko
- 25 gm HERSHEY'S Serbuk koko
- 6 gm Soda bikarbonat
- 3 gm Garam
- 50 gm Serbuk OATS
- 50 gm Serbuk CORNFLAKES
- 👉Bahan C :
- 150 gm HERSHEY'S Cip Coklat Susu
- 150 gm Hershey's cip coklat separa manis
- 50 gm Badam cincang
- 50 gm Kepingan badam
Langkah-langkah untuk menyiapkan DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip
- Sediakan bahan-bahan
- Ayak semua bahan B menjadi satu
- Adunkan pada kelajuan rendah sehingga lembut, mentega, gula merah, dan gula kastor
- Masukkan telur satu demi satu dan esen vanilla pukul untuk seketika sehingga bercampur rata
- Masukkan bahan kering yang telah diayak, secara berperingkat dan kacau dengan spatula sehingga bercampur rata (bila perlu, adun dengan pengadun untuk seketika sehingga bercampur rata)
- Masukkan bahan C, kacau rata dengan spatula, bungkuskan dengan pembalut plastik (saya asingkan menjadi 3), kemudian simpankan di dalam peti sejuk selama 3 jam, keluarkan dan potongkan 1 bungkus menjadi 4 bahagian
- Ambilkan 1 bahagian adunan, sudukan adunan sebanyak 1 sudu kecil/ikut rasa, susunkan di atas loyang yang telah dialas dengan kertas minyak, dijarakkan dan tekan sedikit dengan jari, letakkan cip coklat di atasnya. Panaskan ketuhar, bakar biskut selama 15 minit pada suhu 160 darjah Celsius (sesuaikan ikut ketuhar masing-masing). Keluarkan dan biarkan biskut untuk sejuk
- Sedap, rangup, wangi, dan coklat betul rasanya 🤤🤤🤤
- Selamat mencuba dan semoga berjaya.😘😘😘
Gimana nih? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip yang bisa Anda praktikkan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!