'/> Bagaimana Membuat Biskut Mazola yang Sempurna - Ragam Resepi

Bagaimana Membuat Biskut Mazola yang Sempurna

Biskut Mazola

Lagi mencari ide Resep Biskut Mazola Anti Gagal yang unik?, Resep Biskut Mazola, Lezat Sekali memang waktu ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya sobat. masyarakat memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. Dipostingan Kali ini saya akan berbagi panduan cara menyiapkan Bagaimana Menyiapkan Biskut Mazola, Enak untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Mazola yang enak seharusnya memiliki aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Mazola, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika mau menyiapkan Biskut Mazola enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi sajian istimewa. Seterusnya adalah gambar mengenai Biskut Mazola yang bisa kalian jadikan contoh.

Nah, kali ini kita coba, yuk, siapkan Biskut Mazola sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, hidangan ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda dapat membuat Biskut Mazola memakai 10 jenis bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.

Sambil-sambil dok layan kolokium kajian tindakan ni, akak hapdet la resepi-resepi yang ada dalam draft tu. Biskut ni memang lejen, sesuai sangat untuk kudapan. Tak payah tunggu musim perayaan. Nak buat bila-bila masa pun boleh. Resepi inspirasi @cook_16041352

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk pembuatan Biskut Mazola:

  1. 2 cawan kacang tanah
  2. 2 1/4 cawan tepung gandum
  3. 1 sudu teh baking powder
  4. 2 sudu besar butter
  5. 1/2 cawan gula halus (saya guna gula icing)
  6. Secubit garam
  7. Minyak jagung mazola secukupnya
  8. Untuk sapuan dan hiasan
  9. 1 biji kuning telur untuk glaze
  10. Badam slice/keping

Langkah-langkah untuk membuat Biskut Mazola

  1. Masukkan semua bahan kedalam bekas (kecuali minyak mazola). Gaul sebati.
  2. Masukkan minyak mazola sambil gaul sebati supaya menjadi doh yang boleh dibentuk.
  3. Bentuk @ terap adunan ikut suka hati. Saya scoop dengan sudu metrik 1/2 tbsp.
  4. Susun dalam loyang yang dilapik baking paper. Sapu kuning telur dan letak kepingan badam.
  5. Bakar suhu 170c selama 20-30 minit @ sampai biskut masak (bergantung oven masing-masing)
  6. Sejukkan biskut sebelum disimpan dalam bekas kedap udara.
  7. 😋😋

Terima kasih telah menggunakan resep yang kami tampilkan di sini. Besar harapan kami, olahan Biskut Mazola yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang sedap untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide untuk berjualan makanan. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.