'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Florentine Anti Gagal - Ragam Resepi

Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Florentine Anti Gagal

Biskut Florentine

Sedang mencari ide Resep Biskut Florentine Anti Gagal yang unik?, Cara Gampang Menyiapkan Biskut Florentine yang Lezat memang waktu ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya kamu. orang-orang memang sudah terbiasa menggunakan internet di HP untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. Dipostingan Kali ini saya akan membagikan panduan cara menyajikan Resep Biskut Florentine yang Bikin Ngiler untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Florentine yang enak selayaknya punya aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Florentine, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau ingin menyiapkan Biskut Florentine enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi sajian spesial. Selanjutnya adalah gambar seputar Biskut Florentine yang dapat Anda jadikan wawasan.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut Florentine adalah 200 biji. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Biskut Florentine diperkirakan sekitar 2 jam.

Baca Juga

Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut Florentine yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan Biskut Florentine menggunakan 6 bahan dan 5 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk membuat hidangannya.

#bazaarramadan #minggu6 #goldenapron2020 #minggu5 Pertama kali membuatnya memang mudah. Makan pun tak berhenti-henti sebab rangguppp sangatttt 👍😍 Musim PKP 2020 ni cuti pun banyak dan gunakan masa sepenuhnya untuk mencuba pelbagai resepi biskut sempena Syawal menjelma... Pilihan utama untuk Biskut Raya. Selamat mencuba guys 💕

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan dalam pembuatan Biskut Florentine:

  1. 500 gm Tepung Florentine
  2. 500 gm Badam Hiris
  3. 200 gm Badam Cincang Kasar
  4. 200 gm Kuaci Hijau
  5. 100 gm Bijan biasa @ Bijan hitam
  6. 25 Cup Cake kertas licin saiz L (boleh di ulang pakai)

Cara membuat Biskut Florentine

  1. Taburkan semua kekacang ke dalam tray oven. Bakarkan dengan suhu 160 darjah celcuis selama 10 minit atau sampai garing.
  2. Setelah selesai proses memanggang, sejukkan seketika. Masukkan Kekacang ke dalam mangkuk bersama Tepung Florentine lalu gaulkan rata.
  3. Masukkan 1 sudu besar rata adunan kedalam Cup Cake. Goncang-goncangkan cup cake agar rata. Susunkan atas tray.
  4. Bakarkan dengan suhu 170 darjah celcuis selama 15-20minit bergantung pada oven masing-masing.
  5. Biskut Florentine siap untuk dihidangkan. Selamat mencuba guys 😍

Gimana nih? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan Biskut Florentine yang bisa Anda praktikkan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.