'/> Resep Biskut Sarang Semut Cheese!, Bikin Ngiler - Ragam Resepi

Resep Biskut Sarang Semut Cheese!, Bikin Ngiler

Biskut Sarang Semut Cheese!

Anda sedang mencari ide Resep Biskut Sarang Semut Cheese! yang Enak Banget yang unik?, Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Sarang Semut Cheese! Anti Gagal memang saat ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya sobat. para netizen memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan ide. nah kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara menyajikan Resep Biskut Sarang Semut Cheese!, Enak untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Sarang Semut Cheese! yang enak selayaknya mempunyai aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Sarang Semut Cheese!, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika ingin menyiapkan Biskut Sarang Semut Cheese! enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi suguhan spesial. Seterusnya merupakan gambar tentang Biskut Sarang Semut Cheese! yang dapat sobat jadikan contoh.

Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktis untuk membuat Biskut Sarang Semut Cheese! yang siap dikreasikan. Anda dapat membuat Biskut Sarang Semut Cheese! memakai 14 bahan dan 4 langkah pembuatan. Berikut ini cara untuk menyiapkan hidangannya.

#goldenapron2020 #minggu7 Sesiapa yang tak pernah buat kuih Raya tu, dan baru nak cuba buat, apa kata cuba resepi saya ni, in shaa allah menjadi, sebab saya sertakan sukatan yang betul, kuih pula mudah,bahan-bahan pun ringkas saja, paling best biskut ni sangat sedap nak buat pun mudah,tapi saya modenkan sikit biskut ni, saya tambah cream cheese dalam adunan, jom intai Biskut Raya saya🤩🙈

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam pembuatan Biskut Sarang Semut Cheese!:

  1. 250 gm Mentega
  2. 100 gm gula halus
  3. 250 gm tepung gandum
  4. 100 gm tepung kastard
  5. 100 gm tepung jagung
  6. 2 sudu makan Susu tepung (apa-apa jenama pun bole)
  7. 1 biji kuning telur
  8. 1 sudu teh esen vanilla
  9. 1/2 sudu teh pewarna kuning
  10. 2 sudu makan cream cheese (tak letak pun bole)
  11. Bahan hiasan
  12. Coklat manik (choclate Rice)
  13. Mangkuk kertas (paper cup)
  14. Manik gula warna warni

Cara untuk membuat Biskut Sarang Semut Cheese!

  1. Satukan butter,gula,kuning telur, esen vanilla dan pewarna kuning, dan cream cheese pukul hingga sebati.
  2. Masukkan tepung dan susu gaul rata,kemudian balut dengan aluminium foil atau plastik, sejukkan dalam peti sejuk selama 1 jam.
  3. Keluarkan adunan dari peti sejuk, kemudian parut, masukkan dalam cawan kertas saiz kecil, kemudian tabur manik gula bewarna warni.
  4. Bakar pada suhu 180° selama 20 minit, oven saya 40L saiz bezar, so saya bakar pada suhu 150° selama 20minit, bila biskut sudah masak, sejukkan terlebih dahulu baru masukkan dalam balang, siap👍😋

Terima kasih telah membaca resep yang kami tampilkan di sini. Besar harapan kami, olahan Biskut Sarang Semut Cheese! yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang enak untuk keluarga/teman maupun menjadi ide untuk berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.