'/> Resep Biskut Susu Lejen Anti Gagal - Ragam Resepi

Resep Biskut Susu Lejen Anti Gagal

Biskut Susu Lejen

Anda sedang mencari ide Resep Biskut Susu Lejen Anti Gagal yang unik?, Resep Biskut Susu Lejen yang Enak Banget memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya Anda. paara ibu-ibu muda memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan ide. dan kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara membuat Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Susu Lejen Anti Gagal untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Susu Lejen yang enak selayaknya memiliki aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Susu Lejen, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau ingin menyiapkan Biskut Susu Lejen enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi sajian spesial. Selanjutnya adalah gambar tentang Biskut Susu Lejen yang bisa Anda jadikan wawasan.

Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis dalam mengolah Biskut Susu Lejen yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan Biskut Susu Lejen memakai 3 jenis bahan dan 4 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.

#goldenapron #minggu11 Antara biskut orang lama zaman dahulu. Bau aroma rose yang wangi dan rasa susu yang sedap dan wajib ada apabila menjelang hari lebaran. Boleh sahaja buat bila-bila masa untuk keluarga.

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk pembuatan Biskut Susu Lejen:

  1. 500 gm tepung jagung
  2. 1 tin susu pekat manis
  3. 1 sudu makan sirap rose - untuk buat tanda titik merah

Cara untuk membuat Biskut Susu Lejen

  1. 1. Dalam bekas tepung jagung diayak, kemudian tuang susu pekat manis sedikit-sedikit uli/kacau hingga dapat doh yang senang dibentuk, 1 tin susu pekat manis tidah habis digunakan
  2. 2. Andai kata adunan kurang lembut boleh ditambah susu sedikit-sedikit
  3. 3. Cubit adunan kemudian dibulat-bulatkan. Susu ke dalam loyang dan jarakkan. Guna lidi untuk buat tanda "dot" kecil diatas biskut. Apabila biskut dibakar, biskut jadi kembang, bentuk bulat boleh buat comel-comel sahaja
  4. 4. Bakar pada suhu 160 darjah, masa bakar lebih kurang 15 minit atau hingga masak bergantung pada oven masing-masing

Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di sini. Besar harapan kami, olahan Biskut Susu Lejen yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang enak untuk keluarga/teman maupun menjadi ide dalam berjualan makanan. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.