'/> Resep 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN yang Enak - Ragam Resepi

Resep 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN yang Enak

💚 BISKUT PUTAR VENETIAN

Anda sedang mencari ide Resep 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN Anti Gagal yang unik?, Langkah Mudah untuk Menyiapkan 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN yang Sempurna memang waktu ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya sobat. para netizen memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. nah kali ini saya akan sharing panduan cara menyajikan Langkah Mudah untuk Membuat 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN Anti Gagal untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN yang enak harusnya sih punya aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pusing jika hendak menyiapkan 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi suguhan istimewa. Seterusnya merupakan gambar mengenai 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN yang dapat Anda jadikan contoh.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN adalah 68 biji. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN diperkirakan sekitar 1 jam.

Baca Juga

Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis dalam mengolah 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN memakai 6 jenis bahan dan 6 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Mari cuba sekut comel & sedap mcm butter cookies ni, bahan pun sikit jer, hepi meneraiiii 😉 #biskutvenetian #swirlcookies #biskutraya #raya2021 ➡️ resipi chef Zam

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk pembuatan 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN:

  1. 1 cawan (250 g) mentega / marjerin
  2. 1/3 cawan (50 g) gula icing
  3. 1 tsp esen vanilla
  4. 1/3 cawan (30 g) tepung beras }
  5. 250 g tepung gandum } diayak bersama
  6. Hiasan : jam strawberry/blueberry/marmalade/Nutella mengikut kesukaan

Cara membuat 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN

  1. Pukul mentega, gula icing dan perisa vanila sehingga berkrim menggunakan pengadun elektrik selama 1-2 minit. (Akak 3-4 min)
  2. Tambahkan tepung beras dan tepung gandum, gaul menggunakan tangan. (Akk guna mixer)
  3. Panaskan ketuhar pada suhu 180°C. (Oven akak 170c - api atas & bawah)
  4. Masukkan doh ke dalam ‘piping bag’ dengan muncung hiasan berbentuk bintang (star nozzle) dan tekan doh kepada bentuk cincin/bulatan di atas dulang pembakar yang telah digriskan. Hiaskan di tengahnya dengan sedikit jam strawberry/blueberry/marmalade/Nutella mengikut kesukaan
  5. Bakar biskut selama 10-12 minit. Sejukkan sebelum disimpan (akak 13 min)
  6. 📝 kome jgn riso tengok masa pipe tu huduh sb nanti masa bakor biskut akan mengembang automatik jadi semenggah sikit ropanya 😂😂😂 hepi meneraiiii 😉

Bagaimana? Gampang kan? Itulah cara menyiapkan 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN yang bisa Anda lakukan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.