'/> Bagaimana Menyiapkan Begedil Biskut Anti Gagal - Ragam Resepi

Bagaimana Menyiapkan Begedil Biskut Anti Gagal

Begedil Biskut

Sedang mencari ide Resep Begedil Biskut, Enak yang unik?, Resep Begedil Biskut Anti Gagal memang waktu ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya kamu. para netizen memang sudah terbiasa menggunakan internet di gadget untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan contoh. nah kali ini saya akan berbagi langkah-langkah cara menyiapkan Bagaimana Menyiapkan Begedil Biskut, Lezat Sekali untuk menyiapkannya memang susah-susah gampang. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Begedil Biskut yang enak harusnya sih memiliki aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Begedil Biskut, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing jika ingin menyiapkan Begedil Biskut enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa menjadi suguhan spesial. Selanjutnya merupakan gambar mengenai Begedil Biskut yang dapat sobat jadikan wawasan.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Begedil Biskut adalah 4 set. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktis untuk membuat Begedil Biskut yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan Begedil Biskut menggunakan 12 jenis bahan dan 6 tahap pembuatan. Berikut ini cara dalam menyiapkan hidangannya.

Baca Juga

Kita suka sangat dengan begedil kosong dan versi tauhu. Tapi yg versi biskut ni, memang ke bulan! Rasa lebih berlemak sebab kan biskut tu, rangup sedikit macam gigit pisang goreng crispy. Sedap sangat lah heh!

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan Begedil Biskut:

  1. Bahan Inti
  2. 2 biji kentang
  3. 1/4 bawang Holland (potong dadu)
  4. 2 tbs bawang goreng
  5. 2 tbs daun sup (cincang)
  6. 1/2 tsp serbuk lada hitam
  7. 1/2 tsp serbuk lada sulah
  8. Secubit garam
  9. Bahan Salut
  10. 1 biji telur
  11. Secubit garam, serbuk lada hitam
  12. 8 keping biskut Hup Seng

Cara untuk membuat Begedil Biskut

  1. Rebus kentang dengan PC 10 minit, toskan air. Hari ni tak ada daun sup jadi tak wujud dalam gambar. Sila letak, lagi sedap. Nota = Bahan-bahan boleh adjust nak letak apa ikut citarasa, kita suka bawang jadi sengaja letak 2 jenis.
  2. Lecek kentang dan gaul rata dengan bahan yg lain. Inti kentang ni cukup untuk 4 set biskut (8 pcs). Rasakan inti, adjust kalau kurang masin atau perasa.
  3. Letak inti atas biskut dan kapitkan dengan sekeping lagi. Kemaskan tepi nya.
  4. Pukul kembang telur, garam dan lada hitam. Salutkan begedil tadi seratanya.
  5. Masukkan ke dalam minyak panas, api kecil. Beberapa saat je (salutan telur cepat masak), terbalikkan. Angkat dan tos minyak.
  6. Makan dengan sambal kicap pedas, yums!

Bagaimana? Gampang kan? Itulah cara menyiapkan Begedil Biskut yang bisa Anda lakukan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.