'/> Resep Biskut florenta, Enak - Ragam Resepi

Resep Biskut florenta, Enak

Sedang mencari ide Resep Biskut florenta Anti Gagal yang unik?, Resep Biskut florenta, Bikin Ngiler memang saat ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya kalian. para netizen memang sudah terbiasa menggunakan internet di smartphone untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan contoh. dan kali ini saya akan sharing tutorial cara membuat Resep Biskut florenta yang Lezat Sekali untuk menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut florenta yang enak selayaknya memiliki aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut florenta, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tidak usah pusing jika hendak menyiapkan Biskut florenta yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi sajian spesial. Selanjutnya adalah gambar berkaitan dengan Biskut florenta yang dapat Anda jadikan wawasan.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut florenta adalah 6 orang. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis untuk membuat Biskut florenta yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Biskut florenta menggunakan 6 jenis bahan dan 4 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk membuat hidangannya.

Kertas cupcake yg licin dlmnya “size L” (ada lapisan plastik biasanya bercorak polkadot) saya guna 60keping. Senang nnt bole isi banyak2 dulu.

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk pembuatan Biskut florenta:

  1. 500 g serbuk florenta
  2. 500 g almond slice
  3. 200 g kuaci hijau
  4. 100 g kuaci putih
  5. 20 g bijan putih
  6. 20 g bijan hitam

Cara membuat Biskut florenta

  1. Bakar almond slice dalam dulang pembakar, ratakan. Bakar pada suhu 160c selama 5minit. - Kemudian Bakar kuaci hijau n putih campurkan dan ratakan dlm dulang 5minit.
  2. Bijan hitam n putih pun saya bakar 5 minit bg wangi. - Sejukkan semua betul2 ye dan campur semua dlm satu bekas bersama serbuk florenta. - Gaul sehingga sama rata. - Sudukan guna sudu besar kedalam cup ratakan. Tak nipis n tak terlalu tebal.
  3. Bakar selama 15 minit suhu 160c. Semua oven tak sama, so bakar yg pertama tu rajin2 tengok ye bila dah kekuningan keluarkan dari oven. - Biar sejuk dulu baru tekan bawah cup tu n mudah je tanggalkan. Cup bole guna semula untuk round seterusnya.
  4. Simpan dalam bekas kedap udara. - Selesai semua boleh simpan n guna cup tu buat cupcake tuk raya pula 😊.

Bagaimana? Gampang kan? Itulah cara menyiapkan Biskut florenta yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.