Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Arab, Bikin Ngiler
Lagi mencari ide Resep Biskut Arab yang Bisa Manjain Lidah yang unik?, Cara Gampang Membuat Biskut Arab Anti Gagal memang waktu ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya kamu. masyarakat memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan ide. dan kali ini saya akan berbagi panduan cara menyajikan Resep Biskut Arab yang Bisa Manjain Lidah untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Arab yang enak selayaknya memiliki aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Arab, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika mau menyiapkan Biskut Arab enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi sajian istimewa. Selanjutnya merupakan gambar mengenai Biskut Arab yang dapat sobat jadikan wawasan.
Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut Arab adalah makan ramai2 sajian. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.
Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis untuk membuat Biskut Arab yang siap dikreasikan. Anda dapat membuat Biskut Arab menggunakan 4 bahan dan 5 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.
Baca Juga
Jumpe resepi biskut yg xbnyak bahan.. first time buat n alhamdulillah menjadi.. Biskut ni lembut sesuai tuk org tua.. 24.5.2020 merupakan Hari Raya untuk semua org Islam di Malaysia.. Selamat Hari Raya semua cookpaders Maaf zahir dan batin🥰😬✌🏻
Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan dalam pembuatan Biskut Arab:
- 2 cawan tepung gandum
- 1/2 cawan gula ising
- 5 sudu besar minyak sapi
- gula ising secukupnya untuk salut
Cara membuat Biskut Arab
- Masukkan tepung gandum dan gula ising ke dalam mangkuk. Gaul sebati.
- Masukkan minyak sapi 1 sudu besar dan uli dengan campuran tepung tadi. Kalau masih xmelekat masukkan 1 sudu lg.. Sy punya 5 sudu besar bru jd doh yg elok melekatnye.. Ikut adunan masing2 ye
- Sy guna sudu kecik untuk bentukkan bulatan yg same.. ikut suka nk bentuk ap. Sediakan gula ising untuk salut biskut sebelom dibakar.
- Salut biskut dengan gula ising pastu bakar dalam oven suhu 160 selama 18minit.. ikut oven masing2 ye.. Sy bulatkan kecik2 je sbb dia kan kembang sikit bila dah masak..
- Sejukkan dlu sebelum letak dalam bekas.. 2 cawan tepung sy dapat 80 biji biskut arab. Rase dia lembut je bila gigit..
Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara membuat Biskut Arab yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!