Cara Gampang Menyiapkan Biskut coklat yang Sempurna
Anda sedang mencari ide Resep Biskut coklat, Sempurna yang unik?, Resep Biskut coklat Anti Gagal memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya kalian. orang-orang memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan ide. Dipostingan Kali ini saya akan sharing tutorial cara menyajikan Bagaimana Menyiapkan Biskut coklat Anti Gagal untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut coklat yang enak harusnya sih mempunyai aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut coklat, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau mau menyiapkan Biskut coklat enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi sajian istimewa. Seterusnya adalah gambar berkaitan dengan Biskut coklat yang bisa sobat jadikan contoh.
Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis untuk membuat Biskut coklat yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan Biskut coklat memakai 8 bahan dan 6 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.
Bahang asmara puasa dan raya sedang menghampiri...jom kita try buat biskut coklat...
Baca Juga
Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk menyiapkan Biskut coklat:
- 1 cawan majerin
- 3 cawan tepung gandum
- 1/2 tepung jagung
- 1/2 cawan serbuk koko
- 1 cawan gula aising
- 1 biji telur (asingkan kuning dan putih)
- 1 sudu kecil esen vanila
- Coklat rice (hiasan)
Langkah-langkah membuat Biskut coklat
- Pukul kuning telur,gula aising,majerin dan esen vanila sampai sebati..
- Masukkan tepung gandum,tepung jagung dan serbuk koko sikit demi sedikit...sampai tidak melekat pada tangan...
- Dah siap terap ikut acuan yg anda suka,,love ke bintang ke bulan ke pokok krismas ke😄...
- Sapukan putih telur di bahagian atas dan taburkan coklat rice...
- Bakar selama 25minit suhu 160°c...ikut oven masing² la...kalo ikut oven saya takut rase hangit bila masuk oven anda😂....ni pon adjust sendiri suhu dan minit...
- Siap tuk hidang atau simpan tuk raya nnt😉....SELAMAT MENCUBA😘
Bagaimana? Gampang kan? Itulah cara menyiapkan Biskut coklat yang bisa Anda praktikkan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!