'/> Cara Gampang Membuat Biskut masam manis jalur gemilang, Sempurna - Ragam Resepi

Cara Gampang Membuat Biskut masam manis jalur gemilang, Sempurna

Biskut masam manis jalur gemilang

Anda sedang mencari inspirasi Resep Biskut masam manis jalur gemilang Anti Gagal yang unik?, Resep Biskut masam manis jalur gemilang, Menggugah Selera memang saat ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya kalian. masyarakat memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. nah kali ini saya akan sharing panduan cara membuat Resep Biskut masam manis jalur gemilang Anti Gagal untuk menyiapkannya memang susah-susah gampang. Kalau keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut masam manis jalur gemilang yang enak harusnya sih punya aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut masam manis jalur gemilang, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau mau menyiapkan Biskut masam manis jalur gemilang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa menjadi suguhan spesial. Next adalah gambar seputar Biskut masam manis jalur gemilang yang bisa Anda jadikan wawasan.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut masam manis jalur gemilang adalah 10 orang. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Biskut masam manis jalur gemilang diperkirakan sekitar 2 jam.

Baca Juga

Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan Biskut masam manis jalur gemilang sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda bisa membuat Biskut masam manis jalur gemilang menggunakan 13 bahan dan 5 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.

#merdeka2020 #goldenapron2020 Biskut hawflakes (masam manis) dihiasi jalur gemilang dan logo hari merdeka 2020,malaysia prihatin Pakej complete dalam satu biskut dapat rasa coklat masam manis, biskut yg berlemak dan jg topingnya yg manis.

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan Biskut masam manis jalur gemilang:

  1. Bahagian biskut
  2. 125 gm marjerin pelangi
  3. 50 gm gula icing
  4. 50 gm tepung jagung
  5. 1 sudu besar susu tepung
  6. 1 sudu kecil esen vanilla
  7. 1 biji kuning telor
  8. 1 paket coklat masam manis hawflakes dipecah-pecahkan
  9. 175 gm tepung gandum
  10. Bahagian toping
  11. 1 sudu besar meringue powder
  12. 1 cawan gula icing
  13. 2 sudu besar air suam, dimasukkan sedikit2 mengikut keperluan

Cara untuk menyiapkan Biskut masam manis jalur gemilang

  1. Masukkan marjerin, gula dan esen vanilla putar sehingga gebu, masukkan kuning telor, gaul lagi, masukkan tepung jagung dan susu tepung, taburkan coklat hawflakes dan masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit sehingga doh tidak melekat ditangan.
  2. Canai doh dan terap mengikut acuan yg disukai. Kemudian bakar didalam oven selama 30 minit pada suhu 180 ° atau sehingga di bawah biskut kering dan keperang perangan
  3. Sejukkan dulu biskutnya
  4. Untuk toping nya. Masukkan meringue powder dan gula icing tambah air suam dan putar menggunakan mixer sehingga gebu dan kental. Bahagikan dan warnakan mengikut suka
  5. Lukis dan warna diatas biskut yg sudah siap dimasak. Selepas siap melukis, masak semula biskut didalam oven pada api paling perlahan suhu kurang dari 60 °selama 10 - 15 minit sehingga topingnya kering

Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, olahan Biskut masam manis jalur gemilang yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang lezat untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi bagi Anda yang berkeinginan untuk berjualan makanan. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.