Resep Biskut Coklat Cip yang Enak
Sedang mencari ide Cara Gampang Menyiapkan Biskut Coklat Cip Anti Gagal yang unik?, Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Coklat Cip, Bikin Ngiler memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya kamu. paara ibu-ibu muda memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan ide. dan kali ini saya akan berbagi panduan cara menghidangkan Resep Biskut Coklat Cip, Bikin Ngiler untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Coklat Cip yang enak harusnya sih memiliki aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Coklat Cip, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau ingin menyiapkan Biskut Coklat Cip enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi sajian istimewa. Seterusnya adalah gambar mengenai Biskut Coklat Cip yang bisa sobat jadikan inspirasi.
Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis untuk membuat Biskut Coklat Cip yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan Biskut Coklat Cip menggunakan 8 jenis bahan dan 8 langkah pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.
Biskut yang rangup. Tidak jemu dimakan. Sedap dinikmati ketika santai sebagai kudapan. Jika suka saiz besar boleh kongsi2 makan. Jika saiz kecil boleh la sekali ngap habis. Selamat menjamu selera.
Baca Juga
Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan dalam menyiapkan Biskut Coklat Cip:
- 1/2 cawan Mentega
- 1/3 Gula Kastor (boleh kurangkan jika xsuka manis)
- 1 cawan Tepung Gandum (diayak)
- 1/4 sudu kecil Baking powder (diayak)
- 1/4 sudu kecil Soda bikarbonat (diayak)
- 1 sudu kecil Esen Vanilla
- 1/3 cawan Coklat Cip
- 1/4 cawan Walnut (dicincang kasar)
Langkah-langkah untuk membuat Biskut Coklat Cip
- Panaskan oven dengan suhu 150c selama 10minit.
- Dalam mangkuk besar Masukkan mentega dan gula castor kacau dengan spatula hingga sebati. Jangan kacau beria. Sekadar rata sudah memadai.
- Kemudian masukkan tepung gandum dan soda yang telah diayak.
- Akhir sekali masukkan coklat cip.
- Bentukkan biskut ikut saiz yang dikehendaki. Taburkan coklat cip atas biskut sebagai hiasan.
- Rehatkan sebentar dalam peti sejuk lebih kurang 1jam atau lebih untuk dapatkan tekstur biskut yang rangup.
- Bakar dalam oven dengan suhu 150c selama 20 hingga 25mins. Bergantung kepada oven masing2.
- Selamat Mencuba
Gimana nih? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan Biskut Coklat Cip yang bisa Anda lakukan di rumah. Selamat mencoba!