'/> Resep Biskut Kacang Tanpa Gluten yang Bisa Manjain Lidah - Ragam Resepi

Resep Biskut Kacang Tanpa Gluten yang Bisa Manjain Lidah

Biskut Kacang Tanpa Gluten

Anda sedang mencari ide Resep Biskut Kacang Tanpa Gluten, Lezat yang unik?, Bagaimana Membuat Biskut Kacang Tanpa Gluten, Bikin Ngiler memang saat ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya Anda. orang-orang memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan contoh. dan kali ini saya akan berbagi panduan cara membuat Bagaimana Menyiapkan Biskut Kacang Tanpa Gluten yang Sempurna untuk menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Kacang Tanpa Gluten yang enak seharusnya punya aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Kacang Tanpa Gluten, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing jika hendak menyiapkan Biskut Kacang Tanpa Gluten enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi suguhan spesial. Seterusnya merupakan gambar tentang Biskut Kacang Tanpa Gluten yang bisa kamu jadikan inspirasi.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut Kacang Tanpa Gluten adalah 40 biji. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Biskut Kacang Tanpa Gluten diperkirakan sekitar 30 minit.

Baca Juga

Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan Biskut Kacang Tanpa Gluten sendiri di rumah. Tetap berbahan yang sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda bisa menyiapkan Biskut Kacang Tanpa Gluten memakai 6 bahan dan 3 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.

Biskut raya kegemarankuuuu! Ciri-ciri biskut kacang yang sedap ialah, lemak masin. Yessss. Lemak masin. Mengimbau kenangan zaman kecil. Gigihhhh tekap biskut kacang hehehehe. Kacang tanah, kalau nak sedap, goreng dan buang kulit. Kisar hancur. Kalau dah tak ada masa, beli je sekampit kat kedai 😆 #goldenapron2020 #week8

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk pembuatan Biskut Kacang Tanpa Gluten:

  1. 100 g (3/4 cawan) Gluten-free Plain Cookies Premix WMB
  2. 100 g (3/4 cawan) serbuk kacang tanah yang telah dipanggang
  3. 50 g (1/3 cawan) gula tebu organik, lebihkan sekiranya mahu
  4. 3 g (1/2 sudu kecil) garam Himalaya
  5. 30 ml air suam
  6. 60 g (2/3 cawan) minyak masak, dimasukkan sedikit-sedikit

Langkah-langkah membuat Biskut Kacang Tanpa Gluten

  1. Campurkan semua bahan kering. Kemudian masukkan air, gaul sebati.
  2. Masukkan minyak sedikit demi sedikit sehingga adunan boleh dikepal.
  3. Panaskan oven. Bentukkan adunan kepada bebola kecil dan bakar pada suhu 175°C selama 30 minit.

Bagaimana? Gampang kan? Itulah cara menyiapkan Biskut Kacang Tanpa Gluten yang bisa Anda lakukan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.