'/> Bagaimana Menyiapkan Biskut Tahi Kucing Anti Gagal - Ragam Resepi

Bagaimana Menyiapkan Biskut Tahi Kucing Anti Gagal

Biskut Tahi Kucing

Lagi mencari inspirasi Resep Biskut Tahi Kucing, Lezat yang unik?, Resep Biskut Tahi Kucing yang Lezat memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya kalian. orang-orang memang sudah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. Dipostingan Kali ini saya akan membagikan panduan cara menyiapkan Resep Biskut Tahi Kucing Anti Gagal untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Kalau salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Tahi Kucing yang enak seharusnya punya aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Tahi Kucing, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menyajikannya. Tak perlu pusing kalau mau menyiapkan Biskut Tahi Kucing enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi sajian istimewa. Selanjutnya merupakan gambar mengenai Biskut Tahi Kucing yang bisa sobat jadikan inspirasi.

Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan Biskut Tahi Kucing sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, hidangan ini bisa memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda bisa membuat Biskut Tahi Kucing memakai 12 bahan dan 5 tahap pembuatan. Berikut ini cara dalam menyiapkan hidangannya.

Jajan masa zaman kecik-kecik dulu. Aznie simpan kat sini pulak. Biskut ni Aznie buat pada tahun 2018, suka sangat biskut legend ni. Banyak kenangan masa kecik makan biskut ni. Jangan tanya kenapa nama dia macam tu. Sampai sekarang Aznie tak tau sebab apa. Bahaya betul nama biskut ni, netizen bukan boleh dengar @ nampak yang pelik-pelik nanti diorang petir boleh terbakar rasanya😂. Orang dulu-diulu aje gemo pun bagi nama yang boleh mengundang kontroversi😬. Apa-apa pun biskut ni tetap Aznie suka walau pun namanya tak seindah rupanya🙈

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk pembuatan Biskut Tahi Kucing:

  1. 1/2 kg tepung pulut
  2. 3 s/b tepung gandum
  3. 3 biji telur (A) -Aznie guna
  4. 4 biji gred C
  5. 4 s/b marjerin
  6. Secubit garam
  7. 1 sudu teh esen vanila
  8. Air secukupnya (cukup jadi doh tak melekat kat tangan)
  9. Minyak masak untuk menggoreng
  10. Bahan sira
  11. 3/4 Gula pasir
  12. 1 cawan Air

Cara untuk menyiapkan Biskut Tahi Kucing

  1. ✳Cara✳ ----------------- ↗Campur tepung pulut, tepung gandum, garam esen vanila dan juga marjerin... Kemudian uli dgn air yang secukupnya sampai menjadi doh yang xmelekat di tangan dan senang dibentuk.
  2. ↗Masukkan minyak masak didalam bekas.. Kemudian gentel adunan dan terus masukkan kedalam minyak sejuk tadi...
  3. ↗Bila dah banyak baru digoreng dengan api sedang sampai garing... Kemudian angkat dan toskan.. Biarkan ia sejuk seketika..
  4. ↗Kemudian masak air bersama gula sampai mendidih dan berbuih.. Dan air gula nampak pekat.. Masukan gorengan kita tadi kedalam gula & gaul hingga sebati.. Kemudian tutup api.. Dan Terus gaul hingga gula timbul dan mengeras..
  5. Siap. Selamat mencuba.

Terima kasih telah membaca resep yang kami tampilkan di sini. Besar harapan kami, olahan Biskut Tahi Kucing yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang menarik untuk keluarga/teman maupun menjadi ide bagi Anda yang berkeinginan untuk berjualan makanan. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.