'/> Cara Gampang Menyiapkan Puding coklat biskut Marie Anti Gagal - Ragam Resepi

Cara Gampang Menyiapkan Puding coklat biskut Marie Anti Gagal

Puding coklat biskut Marie

Anda sedang mencari inspirasi Resep Puding coklat biskut Marie, Lezat Sekali yang unik?, Resep Puding coklat biskut Marie, Enak memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya sobat. paara ibu-ibu muda memang telah terbiasa menggunakan internet di gadget untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan contoh. nah kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara memasak Resep Puding coklat biskut Marie Anti Gagal untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Puding coklat biskut Marie yang enak seharusnya memiliki aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Puding coklat biskut Marie, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pusing jika mau menyiapkan Puding coklat biskut Marie yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi sajian istimewa. Selanjutnya merupakan gambar berkaitan dengan Puding coklat biskut Marie yang bisa Anda jadikan inspirasi.

Nah, kali ini kita coba, yuk, ciptakan Puding coklat biskut Marie sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda dapat membuat Puding coklat biskut Marie memakai 10 jenis bahan dan 5 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

#goldenapron #mingguke20 #saturesepisatupohon Ini bukan kek batik tapi puding biskut marie, rasa macam kek batik cuma tekstur puding. Nampak pun dah tau rasa dia yg sedap, lepas tu di makan sejuk².. Rasa lemak² dgn biskut marie.. 😋😋

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan Puding coklat biskut Marie:

  1. 200 g biskut marie
  2. 10 g agar serbuk
  3. 2 1/2 cwn air
  4. 1 cwn susu cair
  5. 1/2 cwn susu pekat
  6. 1/2 cwn tepung kastard
  7. 1 bj telur
  8. 3 sb butter
  9. 6 sb serbuk koko
  10. 8 sb milo

Cara untuk membuat Puding coklat biskut Marie

  1. Blend susu cair, telur, susu pekat dan tepung kastard hingga sebati.ketepikan
  2. Bancuh serbuk koko dan Milo bersama 1/2 cwn air panas, ketepikan. masak serbuk agar2 bersama 2 cwn air sehingga larut.tutup api
  3. Kemudian masukkan bahan2 yg di blend, ke dlm periuk agar tadi, masukkan bancuhan serbuk milo, butter kacau sehingga pekat dan adunan meletup2 menggunakan api kecil. Tutup api
  4. Garis loyang dgn minyak dan lapik plastik.spya senang nak keluarkan puding nnt(sya tak lapik plastik terlupa) tuang adunan puding nipis sja, susun biskut marie, kemudian tuang lagi adunan puding, ulang sampai adunan puding habis. Sejukkan baru potong.
  5. Note: * resepi ini kurang manis, sya tak letak gula langsung,kalau suka manis boleh tambah susu pekat ataupun gula. * Adunan puding ini cepat mengeras, kalau ia mengeras panaskan kembali dgn api perlahan, nnt adunan akan lembik kembali

Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Harapan kami, olahan Puding coklat biskut Marie yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang lezat untuk keluarga/teman maupun menjadi ide dalam berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.