'/> Resep Biskut Froot Loops Anti Gagal - Ragam Resepi

Resep Biskut Froot Loops Anti Gagal

Biskut Froot Loops

Anda sedang mencari ide Bagaimana Menyiapkan Biskut Froot Loops yang Sempurna yang unik?, Bagaimana Membuat Biskut Froot Loops, Lezat memang saat ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya sobat. orang-orang memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan ide. nah kali ini saya akan sharing langkah-langkah cara menghidangkan Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Froot Loops yang Bisa Manjain Lidah untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Kalau keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Froot Loops yang enak selayaknya memiliki aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Froot Loops, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pusing kalau mau menyiapkan Biskut Froot Loops yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi sajian istimewa. Seterusnya adalah gambar seputar Biskut Froot Loops yang bisa kamu jadikan ide.

Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan Biskut Froot Loops sendiri di rumah. Tetap dengan bahan sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda bisa menyiapkan Biskut Froot Loops menggunakan 10 jenis bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini cara dalam menyiapkan hidangannya.

Biskut k.ha buat biase-biase sahaja,tak macam biskut order yang kiut-miut cantik bergaya.Asal nampak rupa biskut oklah tu ya 😅. Biskut anak-anak buah paling suka.Asalnya main campak dan campur mana bahan-bahan baki yang ada di dapur,tak sangka pula menjadi dan dia orang suka.Akhirnya wajib ada setiap kali Raya. Tahun ini tak dapat balik raya,kita poskan sahaja.Semoga tetap ceria walaupun tidak dapat bersua muka.

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk pembuatan Biskut Froot Loops:

  1. 125 gram butter (Anchor unsalted)
  2. 125 gram butter (Anchor salted)
  3. 210 gram gula kastor @ gula perang (Brown Sugar CSR)
  4. 2 biji telur gred C
  5. 1 camt esen vanila
  6. 120 gram serbuk kacang gajus. (sangai,kisar halus)
  7. 60 gram bijan (sangai)
  8. 50 gram cornflakes (kisar halus)
  9. 190 gram tepung jagung (Brown & Polson)
  10. 180 gram tepung gandum (Faiza)

Langkah-langkah membuat Biskut Froot Loops

  1. Putar butter,gula kastor,telur dan esen vanila hingga sebati menggunakan spatula.
  2. Masukkan kacang gajus kisar,cornflakes kisar dan bijan.Gaul.
  3. Masukkan tepung jagung sedikit demi sedikit.Gaul rata.
  4. Masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit,gaul rata hingga menjadi doh lembut.
  5. Masukkan dalam bekas,balut dalam plastik,simpan di dalam peti ais selama 1 jam.
  6. Keluarkan adunan biskut,bulat-bulatkan dan leperkan menggunakan hujung jari @ spatula hingga sedikit nipis.
  7. Hiasi dengan froot loops.Bakar di dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu dengan suhu 170 C selama 17 - 19 minit @ sehingga garing (bergantung kepada jenis oven).Siap. Kalau tak suka garing bakar dalam 15 ke 17 minit sahaja (biskut masih rangup & putih sedikit rupanya).

Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara membuat Biskut Froot Loops yang bisa Anda praktikkan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.