Resep Biskut Almond London Anti Gagal
Sedang mencari inspirasi Resep Biskut Almond London Anti Gagal yang unik?, Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Almond London Anti Gagal memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya kalian. para netizen memang telah terbiasa menggunakan internet di smartphone untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. dan kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara memasak Cara Gampang Menyiapkan Biskut Almond London yang Bisa Manjain Lidah untuk menyiapkannya memang susah-susah gampang. Jika keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Almond London yang enak seharusnya punya aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Almond London, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika ingin menyiapkan Biskut Almond London yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi suguhan spesial. Berikutnya merupakan gambar tentang Biskut Almond London yang dapat kalian jadikan contoh.
Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut Almond London yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan Biskut Almond London menggunakan 13 jenis bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini cara dalam membuat hidangannya.
Selamat Menjamu Selera!😊
Baca Juga
Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan dalam menyiapkan Biskut Almond London:
- 125 gm Mentega (Saya guna jenama Anchor Salted Butter)
- 75 gm Gula kastor
- 1 biji Telur
- 1/2 sudu teh Esen vanila
- 210 gm Tepung serbaguna
- 1/2 sudu teh Emplex (boleh dilangkau kalau tak ada)
- 15 gm Serbuk badam (boleh dilangkau kalau tak ada)
- 350 gm Coklat gelap compound (Saya guna jenama Tulip)
- 1/2 sudu teh Mentega
- Paper cup bersaiz kecil yang cukup
- 200 gm Kacang badam yang telah dipanggan
- 50 gm Coklat putih (untuk hiasan)
- Secukup rasa Gula manik/gula-gula berbentuk hati warna merah
Langkah-langkah untuk menyiapkan Biskut Almond London
- Adunkan mentega dan gula kastor + esen Vanila sehingga mengembang.
- Masukkan telur satu demi satu, dan kacau hingga sebati
- Masukkan tepung + emplex yang telah diayak, dan masukkan serbuk badam. Kemudian gaul dan uli doh sehingga tidak melekit (jangan terlalu lama ya)
- Ambil 1/2 sudu kecil adunan dan isikan dengan 1 biji kacang badam kemudian dibentuk panjang atau bujur. Ulang sehingga adunan habis. Susun di dalam loyang biskut yang telah disapu sedikit mentega, kemudian bakar dalam ketuhar denga suhu 180 celcius selama 20 minit (bergantung kepada ketuhar masing-masing). Ketepikan dan sejukkan biskut
- Potongkan coklat dan campur dengan 1/2 sudu kecil mentega kemudian cairkan dengan teknik double boil, kacau hingga sebati. Setelah semua sudah cair angkat dan biarkan coklat sampai hangat.
- Ambil 1 biji biskut yang telah sejuk menggunakan penyepit, dan celupkan ke dalam coklat cair dan masukkan ke dalam paper cup, hiaskan dengan coklat putih yang telah dicairkan dan letakkan 1 biji gula berbentuk hati di atas. Ulang sehingga selesai. Biarkan coklat untuk mengeras (jangan masukkan ke dalam peti sejuk). Setelah mengeras, simpankan biskut ke dalam balang yang kedap udara.
- Nikmati biskut anda, sentiasa senyum dan selamat memasak....
Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Harapan kami, olahan Biskut Almond London yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang lezat untuk keluarga/teman maupun menjadi ide untuk berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!