'/> Langkah Mudah untuk Membuat Puding Biskut Anti Gagal - Ragam Resepi

Langkah Mudah untuk Membuat Puding Biskut Anti Gagal

Puding Biskut

Lagi mencari inspirasi Bagaimana Menyiapkan Puding Biskut yang Sempurna yang unik?, Resep Puding Biskut, Lezat Sekali memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya Anda. paara ibu-ibu muda memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan contoh. Dipostingan Kali ini saya akan sharing tutorial cara menyiapkan Resep Puding Biskut, Lezat Sekali untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Puding Biskut yang enak harusnya sih punya aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Puding Biskut, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tidak usah pusing kalau ingin menyiapkan Puding Biskut yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi suguhan istimewa. Next merupakan gambar berkaitan dengan Puding Biskut yang dapat kamu jadikan contoh.

Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Puding Biskut yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Puding Biskut memakai 12 jenis bahan dan 8 tahap pembuatan. Berikut ini cara dalam membuat hidangannya.

#goldenapron2020 #cookpadmalysia Puding cukup mudah dibuat tapi sedap rasanya,sedang-sedang sahaja manisnya. Sedap dimakan selepas disejukkan dalam peti ais.

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan dalam menyiapkan Puding Biskut:

  1. A:
  2. 2 bungkus biskut kraker coklat Munchy
  3. B:
  4. 1 gelas tepung jagung
  5. 1 tin krimer sejat cair Saji
  6. 1/2 gelas gula kastor
  7. 50 gram butter (Anchor Salted)
  8. 4 gelas air (guna gelas yang sama untuk sukat adunan)
  9. 1 helai daun pandan disimpul
  10. 1 camca teh esen vanila
  11. C:
  12. 1/2 gelas serbuk Milo

Cara untuk menyiapkan Puding Biskut

  1. Keluarkan biskut dari bungkusan plastiknya,letak di dalam pinggan,ketepikan.
  2. Basahkan acuan loyang 4 segi dengan sedikit air.Susun 1 lapisan biskut dengan teratur,ketepikan.
  3. Campur semua bahan B dalam periuk non stick- tepung jagung,susu sejat,gula kastor,butter,daun pandan,air dan esen vanila.Kacau hingga larut.
  4. Nyalakan api,kacau tanpa henti hingga adunan berkilat dan meletup-letup.Tutup api.
  5. Tuangkan sedikit adunan ke atas lapisan biskut.Ratakan.
  6. Ulang proses yang sama 3 x.Abaikan jika lapisan atas sedikit berketul sebab adunan mulai mengeras.Ratakan sahaja adunan di bahagian atasnya.
  7. Tabur serbuk Milo hingga rata di lapisan atas.Sejukkan sebelum dimasukkan ke dalam peti ais.
  8. Biarkan di dalam peti ais sehingga betul-betul sejuk @ seelok-eloknya dibiarkan semalaman.Lagi sejuk lagi sedap.Keluarkan,potong menggunakan pisau yang tajam,hidangkan...

Gimana nih? Gampang kan? Itulah cara menyiapkan Puding Biskut yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.