'/> Resep Biskut Famous Amos yang Lezat Sekali - Ragam Resepi

Resep Biskut Famous Amos yang Lezat Sekali

Biskut Famous Amos

Lagi mencari ide Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Famous Amos, Sempurna yang unik?, Bagaimana Membuat Biskut Famous Amos Anti Gagal memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya kalian. masyarakat memang telah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan wawasan. nah kali ini saya akan berbagi panduan cara menyiapkan Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Famous Amos Anti Gagal untuk menyiapkannya memang susah-susah gampang. Kalau salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Famous Amos yang enak harusnya sih mempunyai aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Famous Amos, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pusing jika hendak menyiapkan Biskut Famous Amos yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi sajian spesial. Berikutnya adalah gambar seputar Biskut Famous Amos yang dapat kamu jadikan ide.

Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis dalam mengolah Biskut Famous Amos yang siap dikreasikan. Anda bisa membuat Biskut Famous Amos menggunakan 13 jenis bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan dalam menyiapkan Biskut Famous Amos:

  1. Bahan A
  2. 250 gram marjerin
  3. 1 1/4 cawan gula perang
  4. 1 sudu kecil esen vanilla
  5. 1 biji telur gred A
  6. Bahan B
  7. 2 1/2 cawan tepung gandum (diayak)
  8. 1/2 cawan tepung jagung (diayak)
  9. 1 sudu kecil baking powder
  10. 1 sudu kecil cream of tartar
  11. 1 sudu kecil soda bikarbonat
  12. 6 sudu minyak sayur (boleh guna minyak masak)
  13. 3 cawan coklat cip

Cara untuk membuat Biskut Famous Amos

  1. Gaulkan bahan A sehingga sebati dan agak kembang sedikit. Saya tak ada telur gred A. So saya guna 2 biji telur gred C.
  2. Ayakkan tepung gandum, tepung jagung, baking powder, cream of tartar dan soda bikarbonat dalam bekas yang berlainan
  3. Masukkan tepung yang telah diayak ke dalam bekas bahan A tadi sedikit demi sedikit sehingga tepung tadi habis. Gaulkan menggunakan spatula sehingga sebati. Kemudian masukkan minyak
  4. Akhir sekali, setelah adunan sebati masukkan coklat cip dan gaulkan lagi menggunakan spatula.
  5. Setelah selesai, balut adunan dan simpan dalam peti sejuk selama 30 minit
  6. Selepas 30 minit, susun adunan untuk dibakar. Bakar pada suhu 150°C selama 20 minit. Api atas dan bawah ye. Bila dah naik bau itu tanda biskut dh nak masak..
  7. Siap untuk dimakan... #dudukrumah #kitajagakita #perangicovid-19

Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Harapan kami, olahan Biskut Famous Amos yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang menarik untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide bagi Anda yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.