'/> Bagaimana Membuat Biskut Coklat Cappuccino (Maraton Ramadhan) yang Menggugah Selera - Ragam Resepi

Bagaimana Membuat Biskut Coklat Cappuccino (Maraton Ramadhan) yang Menggugah Selera

Biskut Coklat Cappuccino (Maraton Ramadhan)

Lagi mencari ide Resep Biskut Coklat Cappuccino (Maraton Ramadhan), Enak yang unik?, Cara Gampang Membuat Biskut Coklat Cappuccino (Maraton Ramadhan) yang Enak memang saat ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya Anda. para netizen memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. nah kali ini saya akan sharing panduan cara memasak Resep Biskut Coklat Cappuccino (Maraton Ramadhan), Menggugah Selera untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Coklat Cappuccino (Maraton Ramadhan) yang enak harusnya sih punya aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Coklat Cappuccino (Maraton Ramadhan), pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menyajikannya. Tak perlu pusing jika ingin menyiapkan Biskut Coklat Cappuccino (Maraton Ramadhan) enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi suguhan spesial. Selanjutnya merupakan gambar tentang Biskut Coklat Cappuccino (Maraton Ramadhan) yang dapat kalian jadikan inspirasi.

Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut Coklat Cappuccino (Maraton Ramadhan) yang siap dikreasikan. Anda bisa membuat Biskut Coklat Cappuccino (Maraton Ramadhan) menggunakan 19 bahan dan 5 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.

Biskut kegemaran anak2, sgt lembut dan gebu di mulut, ketika bersauna di dlm oven semerbak baunya.. semestinya ramai peminat coklat diluar sana. Jom sy kongsikan resepi..

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk pembuatan Biskut Coklat Cappuccino (Maraton Ramadhan):

  1. Bahan A
  2. 250 g Buttercup
  3. 100 g Gula biasa sy blend halus
  4. 1 Biji kuning telur gred B
  5. 1 sk Esen coklat
  6. 1/2 sk Emulco Cappuccino
  7. Bahan B (ayakkan terlbh dahulu)
  8. 350 Tepung gandum
  9. 20 g Tepung jagung
  10. 20 g Tepung kastard
  11. 20 g Susu tepung
  12. 20 g Serbuk Koko
  13. Secubit haram
  14. BahanC
  15. White compound coins(Beryl's)
  16. Bahan D
  17. 100 g Dark compound (Beryl's)
  18. 50 g Milk compound coins (Beryl's)
  19. Sedikit Cocoa butter (sebesar ibu jari)

Langkah-langkah membuat Biskut Coklat Cappuccino (Maraton Ramadhan)

  1. Mixed bahan A sehingga sebati gunakan senduk pun blh tidak perlu sampai kembang. Mskkan bahan B kedlm bahan A, dan gaul sebati hingga doh tidak meletak di tangan.
  2. Ambil sedikit doh, letakkan sedikit white compound coins di tengah dan bulatkan, selepas itu mskkan doh yg dibulatkan td ke dlm acuan berpam bentuk kerang. Ratakan dan siap. Ulang step sehingga habis.
  3. Sy bakar selama 30 minit 140 Celsius, mengikut kesesuian oven masing2. Setelah siap di bakar sejukkan biskut terlebih dahulu.
  4. Double boiler bahan D, sehingga suam mskkan ke dlm piping bag, piping ke atas biskut td. Hiaskan mengikut citarasa anda..
  5. Selamat mencuba 😋

Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara membuat Biskut Coklat Cappuccino (Maraton Ramadhan) yang bisa Anda praktikkan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.