'/> Resep 👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAH Anti Gagal - Ragam Resepi

Resep 👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAH Anti Gagal

👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAH

Lagi mencari ide Langkah Mudah untuk Menyiapkan 👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAH Anti Gagal yang unik?, Bagaimana Menyiapkan 👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAH, Menggugah Selera memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya kamu. para netizen memang telah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan ide. dan kali ini saya akan berbagi panduan cara menyajikan Bagaimana Membuat 👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAH, Enak untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal 👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAH yang enak harusnya sih memiliki aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari 👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAH, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau hendak menyiapkan 👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAH enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi sajian spesial. Selanjutnya adalah gambar tentang 👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAH yang bisa kamu jadikan ide.

Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis untuk membuat 👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAH yang siap dikreasikan. Anda bisa membuat 👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAH menggunakan 8 bahan dan 9 tahap pembuatan. Berikut ini cara dalam menyiapkan hidangannya.

Kek batik ni memang sangat2 lembut. Keluarkan dari peti sejuk 30minit baru potong dan rasa nikmat sebenar kek batik. #goldenapron2020 #Idacuisine #cookpad #bazarramadan

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam pembuatan 👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAH:

  1. 1 pek biskut marie 270-300g
  2. 1 cawan marjerin./ 250g butter
  3. 1/2 cawan serbuk koko
  4. 1/2 cawan serbuk milo
  5. 1/2 cawan susu pekat
  6. 1/2 cawan susu cair
  7. 2 biji telur(pukul kembang)
  8. Plastik/kertas minyak

Langkah-langkah untuk menyiapkan 👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAH

  1. Patah2 kan biskut marie.kalau boleh kecik sikit ye.
  2. Sediakan bahan. Cairkan marjerin/butter dalam kuali non stick/kuali biasa pun boleh.
  3. Kemudian masukkan serbuk koko, serbuk milo, susu pekat, susu cair, dan telur
  4. Kacau sehingga didih dan pekat.. Masukkan biskut marie.. Kacau rata. Tutup api.
  5. Dalam bekas.. Alaskn dengan plastik supaya nanti dia senang keluar.. Kalau u ols tak alaskan plastik dalam bekas.. Pun boleh..
  6. Tuang dalam bekas yg beralas. Macam saya tuang dalam loyang sebab saya tak ada plastik. Hehe.. Kemudian, ratakan da tekan2 guna plastik atau kertas minyak. Supaya dia mampat dan rata.
  7. Kemudian.. Biarkan dia sejuk. Atau boleh masuk peti sejuk 1-3jam.
  8. Nak makan, boleh keluarkan dari peti 30 minit dulu baru potong ye.. Baru rasa nikmat lembut tu
  9. 💡NOTE : Saya memang masak atas api bskut marie dan coklat supaya coklat tu panas dan boleh melembutkan biskut dengan cepat. Haha.. Setengah orang dia tutup api kemudian tuang dalam bskut pun boleh juger.

Gimana nih? Mudah bukan? Itulah cara membuat 👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAH yang bisa Anda lakukan di rumah. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.