'/> Cara Gampang Membuat Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳, Lezat - Ragam Resepi

Cara Gampang Membuat Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳, Lezat

Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳

Lagi mencari ide Bagaimana Menyiapkan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 Anti Gagal yang unik?, Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang Enak Banget memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya kalian. orang-orang memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. dan kali ini saya akan berbagi langkah-langkah cara membuat Bagaimana Menyiapkan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 Anti Gagal untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang enak harusnya sih mempunyai aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika hendak menyiapkan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi suguhan spesial. Berikutnya adalah gambar tentang Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang dapat kalian jadikan ide.

Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 sendiri di rumah. Tetap berbahan yang sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda bisa membuat Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 memakai 6 jenis bahan dan 6 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam menyiapkan hidangannya.

#cppassport Biskut pertama Aznie raya tahun ni, tak lain dan tak bukan biskut samperit @ orang panggil biskut bunga cina. Kenapa bunga cina ye. Mungkin sebab adanya buah cerry penyerinya. Warna merah memang cukup sinonim bagi masyarakat cina kan. Bagi mereka merah ni ong @ dalam erti kata lain, pembawa tuah @ rezeki. Untuk kali ni Aznie kekalkan rupa paras asli macam dulu-dulu. Rindu pulak dengan bentuk rupa samperit orang dulu-dulu. Mak Aznie cakap samperit orang sekarang, samperit kedekut😳, kecik sangat. Bukan macam dulu-dulu. Puas dapat makan😆. Pulak dah, kedekut katanya. Mak tak tau samperit tu la yang viral sebab bunga fia yang comel. 🤦🏻‍♀️.Resepi kali ni Aznie #cooksnap dari

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan dalam pembuatan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳:

  1. 1 cawan majerin/ butter
  2. 1 cawan susu pekat
  3. 1 penutup esen vanila
  4. 3 sudu besar tepung kastard
  5. 4 1/2 cawan tepung jagung
  6. cherry untuk hiasan**

Langkah-langkah untuk membuat Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳

  1. Cara Masukkan majerin, susu pekat, esen vanila & pewarna kuning ke dlm bekas & kacau guna senduk semua bahan bagi sebati
  2. Masukan tepung kastard,kacau rata kemudian baru masukan tepung jagung sedikit demi sedikit.uli dengan hujung jari.
  3. Tabur sedikit demi sedikit tepung jagung semasa uli supaya doh tidak lembik.
  4. Kemudian masukan doh kedalam acuan semperit, tekankan acuan doh keatas loyang pembakar. letakkan buah ceri diatas kuih sebagai hiasan.
  5. Panaskan oven dan bakar pada suhu 160°c selama tigapuluh minit atau sehingga masak (bergantung pada kepanasan oven masing masing)
  6. Biarkan sejuk seketika kemudian bolelah diisi kedalam bekas. kedap udara

Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang bisa Anda lakukan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Link copied to clipboard.