'/> Resep Biskut suji Anti Gagal - Ragam Resepi

Resep Biskut suji Anti Gagal

Biskut suji

Sedang mencari ide Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut suji, Lezat Sekali yang unik?, Resep Biskut suji yang Enak memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya sobat. paara ibu-ibu muda memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di ponsel untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. nah kali ini saya akan membagikan panduan cara memasak Bagaimana Membuat Biskut suji, Sempurna untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut suji yang enak harusnya sih punya aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut suji, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menyajikannya. Tidak usah pusing kalau mau menyiapkan Biskut suji yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi suguhan istimewa. Selanjutnya adalah gambar mengenai Biskut suji yang dapat kalian jadikan contoh.

Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut suji yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan Biskut suji menggunakan 4 jenis bahan dan 4 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk membuat hidangannya.

Ini percubaan pertama sy buat biskut suji, mungkin sbb pkp xtahu nk buat apa . Kita msk2 je la.. 😂

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk pembuatan Biskut suji:

  1. 7 cawan tepung gandum
  2. 2 cawan susu tepung
  3. 2 cawan minyak sapi
  4. 1 cawan gula kastor

Cara untuk membuat Biskut suji

  1. Mula mula putar minyak sapi & gula
  2. Lepas itu masukkan susu tepung & tepung yg dah diayak. Putar sampai sebati.
  3. Bulat2 kan. Kalau nk warna mcm ni.. bahagikan adunan kepada 3 & titikan pewarna..bulat kecik2 setiap warna dan satu kan..mcm sy buat warna pink & purple shaja..
  4. Setelah siap bulatkan, boleh bakar pada suhu 160c selama 20minit. Dah siap bakar & sejuk.. boleh golek2 kan dlm gula kastor.. siapp 😍

Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Biskut suji yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang lezat untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi bagi Anda yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.