'/> Resep Biskut badam cip coklat yang Enak - Ragam Resepi

Resep Biskut badam cip coklat yang Enak

Biskut badam cip coklat

Lagi mencari inspirasi Resep Biskut badam cip coklat, Sempurna yang unik?, Cara Gampang Menyiapkan Biskut badam cip coklat, Menggugah Selera memang waktu ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya sobat. orang-orang memang sudah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. Dipostingan Kali ini saya akan membagikan panduan cara menyiapkan Resep Biskut badam cip coklat Anti Gagal untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut badam cip coklat yang enak selayaknya mempunyai aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut badam cip coklat, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pusing kalau mau menyiapkan Biskut badam cip coklat enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa menjadi suguhan istimewa. Selanjutnya adalah gambar berkaitan dengan Biskut badam cip coklat yang dapat Anda jadikan contoh.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut badam cip coklat adalah 150 biji. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis dalam mengolah Biskut badam cip coklat yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan Biskut badam cip coklat memakai 14 bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini cara dalam menyiapkan hidangannya.

Baca Juga

Biskut yang Ira akan buat tiap tahun semestinya biskut badam coklat cip. Kenapa ye? Mestilah sebab mudah nak buat. Campak-campak je bahannya. Tak perlu guna mixer, guna senduk je. Awak semua kena cuba buat biskut ni. Sedap hingga menjilat balang hehehe. #phopxcookpad2020 #goldenapron2020

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk pembuatan Biskut badam cip coklat:

  1. Bahan A
  2. 250 g butter
  3. 1 1/4 cawan gula perang
  4. 1 sudu kecil esen vanila
  5. 1 biji telur
  6. Bahan B
  7. 2 1/2 cawan tepung gandum
  8. 1/2 cawan tepung jagung
  9. 1 sudu kecil baking powder
  10. 1 sudu kecil soda bikarbonat
  11. 6 sudu besar minyak masak
  12. C Bahan
  13. 2 cawan coklat cip
  14. 1 cawan badam cincang dadu

Langkah-langkah untuk membuat Biskut badam cip coklat

  1. Gaul semua bahan A dalam satu bekas. Gaul guna senduk je.
  2. Kemudian masukkan bahan B. Gaul sampai sebati ok.
  3. Dah sebati, masukkan pulak bahan C. Kemudian rehatkan kejap dalam petiais belah bawah. Dalam 15-30 minit
  4. Sudukan adunan dalam dulang pembakar. Panaskan ketuhar selama 5 minit, suhu 170°c.
  5. Bakar selama 20 minit.
  6. TINGGHHH! Ok, dah masak. Angkat dan letak atas redai. Sejukkan. Kalau lepas sejuk tu dia masih lembut maksudnya biskut belum masak. Sila bakar semula selama 5 minit ye.
  7. Ok tunjuk lagi. LAST. hehehe

Gimana nih? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan Biskut badam cip coklat yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.