'/> Resep Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦, Menggugah Selera - Ragam Resepi

Resep Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦, Menggugah Selera

Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦

Lagi mencari inspirasi Resep Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦ Anti Gagal yang unik?, Cara Gampang Menyiapkan Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦ yang Lezat memang saat ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya Anda. masyarakat memang sudah terbiasa menggunakan internet di gadget untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan contoh. dan kali ini saya akan berbagi panduan cara membuat Cara Gampang Membuat Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦, Lezat untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦ yang enak selayaknya mempunyai aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pusing jika mau menyiapkan Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦ enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi sajian spesial. Berikutnya merupakan gambar seputar Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦ yang dapat sobat jadikan wawasan.

Nah, kali ini kita coba, yuk, buat Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦ sendiri di rumah. Tetap dengan bahan sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda dapat menyiapkan Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦ memakai 9 jenis bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk membuat hidangannya.

#TakLebih6Bahan #ResepiMudah Resepi asal Cikgu Azlina Ina, tetapi Uchu buat beza sikit dengan mencampurkan tepung ubi kayu. Dapnyer cair dalam mulut.. #cppassport Arab Saudi

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk pembuatan Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦:

  1. 1/2 cawan minyak sapi
  2. 1 sudu besar gula halus
  3. 1/2 cawan susu tepung
  4. 1 1/2 cawan tepung ubi kayu
  5. 1/2 cawan tepung gandum cap Ros (digunakan secukupnya sahaja)
  6. Nota: resepi asal menggunakan 1 1/4 + 1/4 tepung gandum sahaja tanpa tepung ubi
  7. Bahan salut
  8. 1/2 cawan gula ising
  9. 1/4 cawan susu tepung (uchu guna 1/2 cawan)

Cara untuk menyiapkan Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦

  1. Kacau rata minyak sapi bersama gula ising dan susu tepung sehingga berkrim.
  2. Ayakkan tepung ubi kayu ke dalam adunan. Kacau sebati. Kemudian tambahkan 1/2 cawan tepung gandum lagi sedikit demi sedikit sehingga adunan tidak melekat di jari dan boleh digentel. Nota: Tepung gandum digunakan mungkin kurang atau lebih sehingga adunan boleh digentel.
  3. Gentel adunan bulat2 dan susun dalam loyang beralas baking paper tanpa paper cup.
  4. Panaskan oven pada suhu 165c. Bakar biskut selama 12-15 minit atau sehingga bahagian bawah biskut kekuningan. Walaubagaimanapun, suhu bergantung pada oven masing2.
  5. Campur rata bahan salut. Golekkan biskut ke dalam bahan penyalut. Masukkan biskut dalam cawan kertas. Atau Bakar dalam mangkuk kertas, kemudian dusting/ayak dengan bahan salutan.
  6. Biar biskut betul2 sejuk, simpan dalam balang kedap udara.
  7. Resepi biskut arab klasik (tanpa susu tepung):

Terima kasih telah membaca resep yang kami tampilkan di halaman ini. Harapan kami, olahan Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦ yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang menarik untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi bagi Anda yang berkeinginan untuk berjualan makanan. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.