'/> Resep Biskut Arab Qysha yang Bisa Manjain Lidah - Ragam Resepi

Resep Biskut Arab Qysha yang Bisa Manjain Lidah

Biskut Arab Qysha

Anda sedang mencari ide Resep Biskut Arab Qysha yang Bisa Manjain Lidah yang unik?, Bagaimana Membuat Biskut Arab Qysha, Menggugah Selera memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya kalian. para netizen memang sudah terbiasa menggunakan internet di gadget untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan wawasan. dan kali ini saya akan sharing tutorial cara menghidangkan Resep Biskut Arab Qysha Anti Gagal untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Arab Qysha yang enak selayaknya punya aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Arab Qysha, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menghidangkannya. Tidak usah pusing jika hendak menyiapkan Biskut Arab Qysha enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi suguhan spesial. Seterusnya merupakan gambar seputar Biskut Arab Qysha yang dapat sobat jadikan ide.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut Arab Qysha adalah 35 pcs. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Biskut Arab Qysha diperkirakan sekitar 15 Min.

Baca Juga

Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan Biskut Arab Qysha sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda dapat membuat Biskut Arab Qysha memakai 7 bahan dan 6 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk membuat hidangannya.

Payah nak cari Minyak Sapi. Ingatkan bahan basah je licin. Dengan Pure Ghee sekali sold out. Raya kan… PKP ke tak, still on macam tahun-tahun sebelum nya. Baru ingat nak buat resipi tanpa minyak sapi, sekali kemas2 cabinet terjumpa ghee blend kat belakang sekali. Cukup la untuk satu adunan kecik. Lepas dah bake tu kesian lak buat sikit sebab dak kenit Qysha ni suka sangat 😂. Nasib baik senang & sekejap je, next time boleh buat lagi 😊 #cppassport

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam menyiapkan Biskut Arab Qysha:

  1. 1 cawan Tepung Gandum
  2. 1/4 Tepung Susu
  3. 1/4 cawan Gula Aising
  4. 1/4 cawan Ghee
  5. Coating
  6. 1 sudu besar Tepung Susu
  7. 1/2 sudu besar Gula Aising

Langkah-langkah membuat Biskut Arab Qysha

  1. Gaul sebati Tepung Gandum, Tepung Susu & Gula Aising. Masukkan Ghee & uli sampai tak melekat. **Tak perlu letak semua Ghee kalau adunan dah tak melekat di tangan
  2. Bahagi kepada 3 dan letak pewarna (optional)
  3. Ambil doh sebesar ibu jari dan bulatkan. Susun dalam tray make sure ada jarak patuh sop 😂
  4. Bake suhu 160C selama 8 minit (panaskan oven 10 min sebelum bake)
  5. Sebatikan Tepung Susu & Gula Aising. Gaul biskut terus lepas keluar oven
  6. Susun biskut dalam papercup atau boleh terus masukkan biskut dalam balang

Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Harapan kami, olahan Biskut Arab Qysha yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang lezat untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi untuk berjualan makanan. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.