'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Jejari Coklat yang Sempurna - Ragam Resepi

Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Jejari Coklat yang Sempurna

Biskut Jejari Coklat

Lagi mencari ide Bagaimana Membuat Biskut Jejari Coklat yang Bisa Manjain Lidah yang unik?, Resep Biskut Jejari Coklat, Sempurna memang waktu ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya sobat. masyarakat memang sudah terbiasa menggunakan internet di gadget untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan wawasan. dan kali ini saya akan sharing langkah-langkah cara menghidangkan Cara Gampang Menyiapkan Biskut Jejari Coklat, Enak untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Jejari Coklat yang enak seharusnya memiliki aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Jejari Coklat, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing jika ingin menyiapkan Biskut Jejari Coklat enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi suguhan istimewa. Next merupakan gambar mengenai Biskut Jejari Coklat yang dapat kamu jadikan inspirasi.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut Jejari Coklat adalah 4-5 orang. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Biskut Jejari Coklat diperkirakan sekitar 1 jam 30minit.

Baca Juga

Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis untuk membuat Biskut Jejari Coklat yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Biskut Jejari Coklat menggunakan 4 bahan dan 4 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam membuat hidangannya.

Resipi ni mudah je. Jika roti tak habis tu, boleh je buat resipi ni. Anak2 mak Ayah pasti suka 😬

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam pembuatan Biskut Jejari Coklat:

  1. 4 keping roti
  2. 200 gm milk coklat
  3. 100 gm mentega
  4. 100 gm nestum

Langkah-langkah untuk membuat Biskut Jejari Coklat

  1. Roti dipotong nipis memanjang. Susun atas dulang pembakar. Bakar selama 10-15minit pada suhu 150darjah celcius. Sejukkan seketika.
  2. Sementara itu, coklat dan mentega dicairkan sebati.
  3. Celup roti yang dibakar tadi dengan bancuhan coklat. Kemudian sadur dengan nestum. Ulangi langkah ini sehingga roti habis.
  4. Boleh simpan dalam bekas kedap udara dan dinikmati bila-bila masa sahaja. Selamat mencuba 😊

Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di sini. Besar harapan kami, olahan Biskut Jejari Coklat yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang sedap untuk keluarga/teman maupun menjadi ide dalam berbisnis kuliner. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.