'/> Bagaimana Membuat Biskut Samperit Susu Anti Gagal - Ragam Resepi

Bagaimana Membuat Biskut Samperit Susu Anti Gagal

Biskut Samperit Susu

Anda sedang mencari inspirasi Cara Gampang Membuat Biskut Samperit Susu, Enak Banget yang unik?, Cara Gampang Menyiapkan Biskut Samperit Susu yang Menggugah Selera memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya kalian. orang-orang memang sudah terbiasa menggunakan internet di smartphone untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan contoh. Dipostingan Kali ini saya akan sharing langkah-langkah cara menghidangkan Bagaimana Membuat Biskut Samperit Susu yang Bisa Manjain Lidah untuk menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Samperit Susu yang enak seharusnya mempunyai aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Samperit Susu, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau hendak menyiapkan Biskut Samperit Susu yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi suguhan istimewa. Berikutnya adalah gambar tentang Biskut Samperit Susu yang dapat Anda jadikan wawasan.

Nah, kali ini kita coba, yuk, siapkan Biskut Samperit Susu sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda bisa membuat Biskut Samperit Susu memakai 7 bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk membuat hidangannya.

#phopxcookpad2020 Biskut yang cair dalam mulut 😋😋. Lejen ni, raya dia mesti ada

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk menyiapkan Biskut Samperit Susu:

  1. 250 g Buttercup
  2. 1/2 cwn susu pekat
  3. Esen vanila (1 penutup tudung Esen vanila)
  4. Tepung jagung 400g(beli pek kecik dh siap 400g)
  5. Pewarna kuning (jika perlu)
  6. 3 sdb tepung kastad
  7. Hiasan : ceri, coklat chip

Cara untuk menyiapkan Biskut Samperit Susu

  1. Masukkan butter, esen vanilla dan susu ke dalam bekas. Kacau sebati. Tak payah sampai kembang.
  2. Masukkan tepung kastaddan tepung jagung sedikit demi sedikit. Uli sampai jadi doh. Agak-agak boleh di tekan dalam acuan. Bahagi doh. Letak pewarna (jika suka)
  3. Tekan guna acuan. Letak hiasan ikut suka.
  4. Bakar 175c selama 20 -30 minit menggunakan api atas bawah (ikut oven masing2)
  5. Selamat mencuba 😊
  6. Kalau bancuhan agak keras blh tambah butter. Kalau bancuhan agak lembik blh tambah tepung jagung.
  7. Anginkan dulu 15 minit sebelum dibakar untuk mengelakkan bunganya jatuh.

Terima kasih telah membaca resep yang kami tampilkan di halaman ini. Harapan kami, olahan Biskut Samperit Susu yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang sedap untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi bagi Anda yang berkeinginan untuk berjualan makanan. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.