Resep Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond, Enak
Anda sedang mencari ide Resep Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond, Lezat yang unik?, Bagaimana Menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang Lezat memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya Anda. orang-orang memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. dan kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara menghidangkan Cara Gampang Membuat Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang Bikin Ngiler untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang enak seharusnya mempunyai aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika ingin menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa menjadi suguhan istimewa. Berikutnya merupakan gambar berkaitan dengan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang bisa Anda jadikan ide.
Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond sendiri di rumah. Tetap berbahan yang sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda bisa menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond memakai 18 bahan dan 4 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk menyiapkan hidangannya.
#1post1hope
Baca Juga
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk pembuatan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond:
- Bahan A
- 250 g butter / marjerin
- 1/2 cawan gula perang halus
- 1 penutup esen vanila
- 2 sudu besar madu
- 1/2 sudu kecil soda bikarbonat
- Bahan B
- 1 sudu besar tepung beras
- 1 sudu kecil baking powder
- 1 sudu besar tepung jagung
- 1 1/2 cawan tepung gandum
- Bahan D
- 2 sudu besar susu tepung
- C Bahan
- Bahan E
- 1/2 cawan nestum
- 1/2 cawan cip coklat
- 1/2 cawan almond nips / strip
Langkah-langkah untuk membuat Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond
- CARA-CARA GAUL BAHAN Mula-mula gaul rata bahan A. Nak senang saya gunakan whisk, kalau tak ada guna senduk biasa pun boleh. Lepas tu masukkan bahan B, kacau lagi bagi rata.Masukan bahan C pula sedikit demi sedikit dan kacau rata. Settled, masukkan bahan D, gaul rata lagi. Last sekali masukkan bahan E, gaul lagi bagi rata.
- 2. SIMPAN 30 MINIT DALAM PETI SEJUK Bila dah masukkan semua bahan, pastikan adunan elok tak berderai. Kalau adunan agak berderai tambah butter / majerin sikit sikit hingga adunan bersatu. Kemudian Simpankan dalam peti sejuk selama 30 minit.
- 3. SEDIA UNTUK DIBAKAR Ambil adunan sejemput sejemput atau guna sudu. Susun atas dulang pembakar. Panaskan oven 10 minit suhu 160. Bakar adunan selama 30-35 minit ikut oven masing masing. Kalau nak bakar biskut ni kena guna api slow ye.
- 4. SIAP Jangan risau kalau biskut ni masa panas dia agak lembut. Tunggu bila dah sejuk nanti baru keras elok. Fuh, bila gigit terasa rangup sangat!
Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Harapan kami, olahan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang sedap untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi bagi Anda yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner. Selamat mencoba!