'/> Resep Biskut Marjerin Anti Gagal - Ragam Resepi

Resep Biskut Marjerin Anti Gagal

Biskut Marjerin

Anda sedang mencari inspirasi Resep Biskut Marjerin yang Enak Banget yang unik?, Resep Biskut Marjerin Anti Gagal memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya sobat. para netizen memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan wawasan. Dipostingan Kali ini saya akan berbagi langkah-langkah cara membuat Cara Gampang Menyiapkan Biskut Marjerin yang Lezat untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Marjerin yang enak seharusnya punya aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Marjerin, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pusing jika ingin menyiapkan Biskut Marjerin yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi suguhan istimewa. Seterusnya adalah gambar seputar Biskut Marjerin yang bisa Anda jadikan inspirasi.

Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis dalam mengolah Biskut Marjerin yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Biskut Marjerin menggunakan 5 bahan dan 6 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.

#goldenapron #minggu23 #saturesipisatupohon Bila tengok biskut ni teringat biskut yang dijual dalam tin di pasaran mahupun di kedai runcit lebih kurang sama je rupanya, tapi biskut yang kita buat ni resipinya ringkas mudah sahaja nak sediakan. Best tau biskut ni rangup malah boleh simpan dalam balang buat stok untuk tetamu datang rumah. Santai-santai petang ada air kopi padu sangat.

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam menyiapkan Biskut Marjerin:

  1. 220 gm marjerin
  2. 65 gm gula aising
  3. 255 gm tepung gandum
  4. 30 gm tepung beras
  5. 1 sudu kecil esen vanila

Cara untuk membuat Biskut Marjerin

  1. Ayak bersama tepung gandum dan tepung beras, ketepikan.
  2. Satukan marjerin, gula aising dan esen vanila sebatikan sahaja dengan senduk. Tidak perlu mixer atau pukul gebu.
  3. Masukkan tepung sedikit-sedikit hingga jadi doh lembut.
  4. Bungkus dengan plastik simpan di dalam peti ais 30 minit atau 1 jam.
  5. Canaikan doh dan terap dengan acuan kesukaan, saya guna acuan moon cake susun atas loyang.
  6. Pastikan oven sudah dipanaskan. Bakar biskut pada suhu 170 selama 30minit atau hingga masak keperangan.

Gimana nih? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan Biskut Marjerin yang bisa Anda lakukan di rumah. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.