Cara Gampang Menyiapkan Biskut oat badam rangup, Enak
Lagi mencari inspirasi Resep Biskut oat badam rangup, Lezat Sekali yang unik?, Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut oat badam rangup Anti Gagal memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya kamu. orang-orang memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di ponsel untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan wawasan. Dipostingan Kali ini saya akan berbagi langkah-langkah cara menghidangkan Resep Biskut oat badam rangup, Menggugah Selera untuk menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut oat badam rangup yang enak seharusnya memiliki aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut oat badam rangup, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau ingin menyiapkan Biskut oat badam rangup enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi suguhan spesial. Seterusnya merupakan gambar mengenai Biskut oat badam rangup yang bisa kalian jadikan ide.
Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut oat badam rangup yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan Biskut oat badam rangup memakai 11 bahan dan 3 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.
Waktu-waktu macam ni tetiba teringat nak buat biskut,ingat zaman meniaga dulu biskut ni la,yg sy buat utk tambah2kan pendapatan,suami tolong jualkan...tapi sekarang dia terlantar sakit dh setahun lebih,harap dia dapat sembuh seperti dulu...mohon sahabat2 semua doakan suami sy yea...😊 #keepfighting SELAMAT MENCUBA SEMUA
Baca Juga
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk menyiapkan Biskut oat badam rangup:
- biskut oat badam rangup
- 250 gm butter
- 1 cawan gula perang
- 1 1/2 cawan tepung gandum
- 1 biji telur
- 2 1/2 cawan oat yg telah dikisar
- 1 tutup esen vanila
- 1 cawan kismis/coklat cip
- 1/2 cawan badam flakes
- 1 sk cream of tartar/emplex
- 1 sk soda bicarbonate
Cara untuk membuat Biskut oat badam rangup
- Mix butter dan gula hingga berkrim dan pucat sedikit,tak perlu kembang pun.kalau putar lama sgt nanti biskut xcantik kejadiannya. -Masukkan telur dan esen vanilla. Mix setakat sebati. -Masukkan bahan-bahan kering dan ramas2kan sebati. Jangan uli kerana biskut akan jadi liat dan keras.
- Bulat2kan dan leperkan sedikit atau sukat guna sudu sukat 1 sudu kecil. Atas masing2 saiznya ye. -Bakar pada suhu 160c lebih kurang 30min(ni ikut oven sy) atau hingga perang. Atas oven masing2. Guna fungsi kipas jika ada untuk masak yang lebih sekata dan rangup.
- Sejukkan atas redai besi. Ini penting untuk biskut yang rangup. -Setelah sejuk simpan dalam bekas kedap udara
Gimana nih? Gampang kan? Itulah cara menyiapkan Biskut oat badam rangup yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!