Cara Gampang Membuat Honey Cornflakes Anti Gagal
Sedang mencari ide Resep Honey Cornflakes yang Bikin Ngiler yang unik?, Cara Gampang Membuat Honey Cornflakes yang Lezat Sekali memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya sobat. paara ibu-ibu muda memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan ide. dan kali ini saya akan membagikan tutorial cara memasak Resep Honey Cornflakes Anti Gagal untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Honey Cornflakes yang enak selayaknya punya aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Honey Cornflakes, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika ingin menyiapkan Honey Cornflakes enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi suguhan istimewa. Seterusnya merupakan gambar tentang Honey Cornflakes yang dapat kalian jadikan inspirasi.
Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Honey Cornflakes yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Honey Cornflakes menggunakan 4 bahan dan 4 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.
Madu cornflakes style Anna sendiri. Memang sedap sampai tak jumpa tupperware kalau korang buat lepasni. Sangat senang dan mudah!! Maaf sebab takde gambar step by step sebab nak cepat.
Baca Juga
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam menyiapkan Honey Cornflakes:
- Butter (Salted) 2 -3 sudu
- Madu 2 senduk
- Gula prai 1/2 @ 1 sudu (boleh guna sugar castor)
- Cornflakes
Langkah-langkah membuat Honey Cornflakes
- 2-3 sudu butter (salted) supaya ada rasa masin masin sedikit. Cairkan dan kemudian tambahkan madu. Anna akan tmbh 2 senduk plus setengah sudu besar madu dan separuh gula prai yang kasar tu. Supaya rasa madu tu lebih kuat dari rasa gula. Takut nanti tak sedap.
- Dah masak kesemuanya dan tekstur seakan2 caramel korang pun masukkan cornflakes. Anna guna jenama Nestle sebab kepingan dia lebih nipis dan rangup. Nak gigit pun tak sakit gigi and lenguh gusi.
- Korang tak yah tutup api dulu. Bukak api slow then kacau sekejap dalam 3-5 minit then korang tutup but still kacau slowly. Then barulaaa angkat. Dah siap!!! Serius sedappppp korang trylaaaa try.
- Kurangkan gula lebihkan madu. Memang terbaik rasa dia. Lemak2 cmtu. Pakai plak Salted butter yang Anchor tu lagilaaa rasa dia lain macam perginya. Selamat mencuba!
Gimana nih? Mudah bukan? Itulah cara membuat Honey Cornflakes yang bisa Anda praktikkan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!