Bagaimana Membuat Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang Bisa Manjain Lidah
Anda sedang mencari inspirasi Resep Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond Anti Gagal yang unik?, Resep Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond Anti Gagal memang waktu ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya sobat. paara ibu-ibu muda memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan contoh. dan kali ini saya akan membagikan panduan cara menyajikan Bagaimana Menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang Bisa Manjain Lidah untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Kalau salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang enak seharusnya memiliki aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau hendak menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa menjadi suguhan spesial. Next merupakan gambar berkaitan dengan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang dapat Anda jadikan ide.
Nah, kali ini kita coba, yuk, buat Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda bisa membuat Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond menggunakan 18 bahan dan 4 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk menyiapkan hidangannya.
#1post1hope
Baca Juga
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam pembuatan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond:
- Bahan A
- 250 g butter / marjerin
- 1/2 cawan gula perang halus
- 1 penutup esen vanila
- 2 sudu besar madu
- 1/2 sudu kecil soda bikarbonat
- Bahan B
- 1 sudu besar tepung beras
- 1 sudu kecil baking powder
- 1 sudu besar tepung jagung
- 1 1/2 cawan tepung gandum
- Bahan D
- 2 sudu besar susu tepung
- C Bahan
- Bahan E
- 1/2 cawan nestum
- 1/2 cawan cip coklat
- 1/2 cawan almond nips / strip
Cara untuk menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond
- CARA-CARA GAUL BAHAN Mula-mula gaul rata bahan A. Nak senang saya gunakan whisk, kalau tak ada guna senduk biasa pun boleh. Lepas tu masukkan bahan B, kacau lagi bagi rata.Masukan bahan C pula sedikit demi sedikit dan kacau rata. Settled, masukkan bahan D, gaul rata lagi. Last sekali masukkan bahan E, gaul lagi bagi rata.
- 2. SIMPAN 30 MINIT DALAM PETI SEJUK Bila dah masukkan semua bahan, pastikan adunan elok tak berderai. Kalau adunan agak berderai tambah butter / majerin sikit sikit hingga adunan bersatu. Kemudian Simpankan dalam peti sejuk selama 30 minit.
- 3. SEDIA UNTUK DIBAKAR Ambil adunan sejemput sejemput atau guna sudu. Susun atas dulang pembakar. Panaskan oven 10 minit suhu 160. Bakar adunan selama 30-35 minit ikut oven masing masing. Kalau nak bakar biskut ni kena guna api slow ye.
- 4. SIAP Jangan risau kalau biskut ni masa panas dia agak lembut. Tunggu bila dah sejuk nanti baru keras elok. Fuh, bila gigit terasa rangup sangat!
Gimana nih? Gampang kan? Itulah cara menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang bisa Anda lakukan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!