'/> Resep Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond, Bikin Ngiler - Ragam Resepi

Resep Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond, Bikin Ngiler

Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond

Sedang mencari inspirasi Langkah Mudah untuk Membuat Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang Lezat Sekali yang unik?, Bagaimana Membuat Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond, Lezat Sekali memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya kalian. paara ibu-ibu muda memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan ide. dan kali ini saya akan membagikan tutorial cara menyiapkan Bagaimana Membuat Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond Anti Gagal untuk menyiapkannya memang susah-susah gampang. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang enak selayaknya memiliki aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing kalau ingin menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi sajian istimewa. Selanjutnya adalah gambar tentang Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang dapat kalian jadikan ide.

Nah, kali ini kita coba, yuk, variasikan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda bisa membuat Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond menggunakan 18 jenis bahan dan 4 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.

#1post1hope

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk pembuatan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond:

  1. Bahan A
  2. 250 g butter / marjerin
  3. 1/2 cawan gula perang halus
  4. 1 penutup esen vanila
  5. 2 sudu besar madu
  6. 1/2 sudu kecil soda bikarbonat
  7. Bahan B
  8. 1 sudu besar tepung beras
  9. 1 sudu kecil baking powder
  10. 1 sudu besar tepung jagung
  11. 1 1/2 cawan tepung gandum
  12. Bahan D
  13. 2 sudu besar susu tepung
  14. C Bahan
  15. Bahan E
  16. 1/2 cawan nestum
  17. 1/2 cawan cip coklat
  18. 1/2 cawan almond nips / strip

Cara untuk membuat Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond

  1. CARA-CARA GAUL BAHAN Mula-mula gaul rata bahan A. Nak senang saya gunakan whisk, kalau tak ada guna senduk biasa pun boleh. Lepas tu masukkan bahan B, kacau lagi bagi rata.Masukan bahan C pula sedikit demi sedikit dan kacau rata. Settled, masukkan bahan D, gaul rata lagi. Last sekali masukkan bahan E, gaul lagi bagi rata.
  2. 2. SIMPAN 30 MINIT DALAM PETI SEJUK Bila dah masukkan semua bahan, pastikan adunan elok tak berderai. Kalau adunan agak berderai tambah butter / majerin sikit sikit hingga adunan bersatu. Kemudian Simpankan dalam peti sejuk selama 30 minit.
  3. 3. SEDIA UNTUK DIBAKAR Ambil adunan sejemput sejemput atau guna sudu. Susun atas dulang pembakar. Panaskan oven 10 minit suhu 160. Bakar adunan selama 30-35 minit ikut oven masing masing. Kalau nak bakar biskut ni kena guna api slow ye.
  4. 4. SIAP Jangan risau kalau biskut ni masa panas dia agak lembut. Tunggu bila dah sejuk nanti baru keras elok. Fuh, bila gigit terasa rangup sangat!

Terima kasih telah membaca resep yang kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang menarik untuk keluarga/teman maupun menjadi ide dalam berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Link copied to clipboard.