'/> Resep Biskut Jejari Coklat, Menggugah Selera - Ragam Resepi

Resep Biskut Jejari Coklat, Menggugah Selera

Biskut Jejari Coklat

Anda sedang mencari inspirasi Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Jejari Coklat yang Menggugah Selera yang unik?, Resep Biskut Jejari Coklat yang Bisa Manjain Lidah memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya Anda. paara ibu-ibu muda memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan contoh. nah kali ini saya akan membagikan panduan cara menyajikan Resep Biskut Jejari Coklat, Sempurna untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Jejari Coklat yang enak selayaknya memiliki aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Jejari Coklat, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika mau menyiapkan Biskut Jejari Coklat enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi sajian spesial. Next merupakan gambar mengenai Biskut Jejari Coklat yang bisa sobat jadikan contoh.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut Jejari Coklat adalah 4-5 orang. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Biskut Jejari Coklat diperkirakan sekitar 1 jam 30minit.

Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktis dalam mengolah Biskut Jejari Coklat yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Biskut Jejari Coklat menggunakan 4 bahan dan 4 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.

Resipi ni mudah je. Jika roti tak habis tu, boleh je buat resipi ni. Anak2 mak Ayah pasti suka 😬

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan Biskut Jejari Coklat:

  1. 4 keping roti
  2. 200 gm milk coklat
  3. 100 gm mentega
  4. 100 gm nestum

Cara untuk membuat Biskut Jejari Coklat

  1. Roti dipotong nipis memanjang. Susun atas dulang pembakar. Bakar selama 10-15minit pada suhu 150darjah celcius. Sejukkan seketika.
  2. Sementara itu, coklat dan mentega dicairkan sebati.
  3. Celup roti yang dibakar tadi dengan bancuhan coklat. Kemudian sadur dengan nestum. Ulangi langkah ini sehingga roti habis.
  4. Boleh simpan dalam bekas kedap udara dan dinikmati bila-bila masa sahaja. Selamat mencuba 😊

Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Biskut Jejari Coklat yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang sedap untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi dalam berjualan makanan. Selamat mencoba!

Link copied to clipboard.