Resep Biskut Gajus Celup Coklat/Cashew nut Sensation Anti Gagal

Anda sedang mencari ide Resep Biskut Gajus Celup Coklat/Cashew nut Sensation, Enak Banget yang unik?, Resep Biskut Gajus Celup Coklat/Cashew nut Sensation yang Bisa Manjain Lidah memang saat ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya sobat. paara ibu-ibu muda memang telah terbiasa menggunakan internet di gadget untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan wawasan. Dipostingan Kali ini saya akan membagikan panduan cara memasak Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Gajus Celup Coklat/Cashew nut Sensation, Enak Banget untuk menyiapkannya memang susah-susah gampang. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Gajus Celup Coklat/Cashew nut Sensation yang enak selayaknya punya aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Gajus Celup Coklat/Cashew nut Sensation, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika mau menyiapkan Biskut Gajus Celup Coklat/Cashew nut Sensation enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi suguhan spesial. Berikutnya merupakan gambar mengenai Biskut Gajus Celup Coklat/Cashew nut Sensation yang dapat Anda jadikan wawasan.
Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Biskut Gajus Celup Coklat/Cashew nut Sensation diperkirakan sekitar 1Jam.
Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut Gajus Celup Coklat/Cashew nut Sensation yang siap dikreasikan. Anda dapat membuat Biskut Gajus Celup Coklat/Cashew nut Sensation memakai 13 jenis bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk menyiapkan hidangannya.
#goldenapron2020 #bazaarramadan #madebyjeehan #cookpadmalaysia Mula-mula saya buat biskut ni terinspirasi dari biskut Gajus Dalam buku resepi "Aroma BISKUT" Arahan dari Nik Malawati dan Nik Othman. Setelah saya ubah suai jadi Biskut Cashew nut Sensation,Saya bagikan kepada secara mara di Pahang. Dan saya bagi pulak kepada Ibu Mertua tiri saya. Lalu Biskut tu Ibu Mertua tiri saya bawa pegi office,untuk di makan same dengan kengkawan beliau, ternyata kawan ibu mertua tiri saya terus nak order biskut ni😁die orang cakap sodaaaapppp😄. Begitulah citernye... Oke Let's get Baking guy's 😘😘😘
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan Biskut Gajus Celup Coklat/Cashew nut Sensation:
- 150 g Unsalted Butter
- 75 g Gula Aising
- 1 Biji Kuning Telur
- 1 Sdk Vanilla extract
- 200 g Tepung Biskut
- 50 g Tepung Jagung
- 50 g Kacang Gajus bakar dan kisar
- 1/4 Sdk Garam bukit
- 20 g Tepung Susu
- 200 g Kacang Gajus bakar
- 100 g Kacang Gajus bakar dan cencang kasar
- 200 g Dark Cooking Chocolate Di Cairkan
- 1 Sudu makan Gula-gula Hundred thousands
Langkah-langkah membuat Biskut Gajus Celup Coklat/Cashew nut Sensation
- Satukan butter, dan gula Aising,pukul Selama 1 minit.
- Masukan kuning telur dan vanilla Essence Pukul kembali selama 30 saat sehingga tercampur rata.
- Masukan tepung, tepung jagung,tepung susu, garam bukit, dan kacang Gajus yang telah di kisar.pukul doh selama 30 saat sehingga tercampur rata.
- Bentuk dan canai doh menyerupai buah kacang Gajus, dan cucuk kan dengan kacang Gajus.
- Bakar Biskut selama 15 Minit dengan suhu 160 darjah Celcius (Sesuaikan dengan oven anda), keluarkan Biskut dan biarkan sejuk.
- Celupkan sekeping Biskut Kedala coklat cair,dan tabur dengan Gula-gula hundred thousand Dan juga kacang Gajus yang telah di bakar dan di cencang. Letak dalam peti sejuk selama 5 minit.barulah boleh di simpan Kedalam balang
- Selamat mencuba dan semoga bermanfaat 😘😘😘
Gimana nih? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan Biskut Gajus Celup Coklat/Cashew nut Sensation yang bisa Anda lakukan di rumah. Selamat mencoba!