'/> Resep Biskut Coklat Cip Anti Gagal - Ragam Resepi

Resep Biskut Coklat Cip Anti Gagal

Biskut Coklat Cip

Anda sedang mencari ide Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Coklat Cip, Lezat Sekali yang unik?, Resep Biskut Coklat Cip yang Menggugah Selera memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya kamu. paara ibu-ibu muda memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. Dipostingan Kali ini saya akan membagikan panduan cara menyiapkan Resep Biskut Coklat Cip yang Lezat untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Coklat Cip yang enak harusnya sih punya aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Coklat Cip, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau hendak menyiapkan Biskut Coklat Cip enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi sajian istimewa. Berikutnya merupakan gambar seputar Biskut Coklat Cip yang dapat kamu jadikan inspirasi.

Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan Biskut Coklat Cip sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda dapat menyiapkan Biskut Coklat Cip memakai 8 jenis bahan dan 8 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Biskut yang rangup. Tidak jemu dimakan. Sedap dinikmati ketika santai sebagai kudapan. Jika suka saiz besar boleh kongsi2 makan. Jika saiz kecil boleh la sekali ngap habis. Selamat menjamu selera.

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan dalam menyiapkan Biskut Coklat Cip:

  1. 1/2 cawan Mentega
  2. 1/3 Gula Kastor (boleh kurangkan jika xsuka manis)
  3. 1 cawan Tepung Gandum (diayak)
  4. 1/4 sudu kecil Baking powder (diayak)
  5. 1/4 sudu kecil Soda bikarbonat (diayak)
  6. 1 sudu kecil Esen Vanilla
  7. 1/3 cawan Coklat Cip
  8. 1/4 cawan Walnut (dicincang kasar)

Cara membuat Biskut Coklat Cip

  1. Panaskan oven dengan suhu 150c selama 10minit.
  2. Dalam mangkuk besar Masukkan mentega dan gula castor kacau dengan spatula hingga sebati. Jangan kacau beria. Sekadar rata sudah memadai.
  3. Kemudian masukkan tepung gandum dan soda yang telah diayak.
  4. Akhir sekali masukkan coklat cip.
  5. Bentukkan biskut ikut saiz yang dikehendaki. Taburkan coklat cip atas biskut sebagai hiasan.
  6. Rehatkan sebentar dalam peti sejuk lebih kurang 1jam atau lebih untuk dapatkan tekstur biskut yang rangup.
  7. Bakar dalam oven dengan suhu 150c selama 20 hingga 25mins. Bergantung kepada oven masing2.
  8. Selamat Mencuba

Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Harapan kami, olahan Biskut Coklat Cip yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang sedap untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide bagi Anda yang berkeinginan untuk berjualan makanan. Selamat mencoba!

Link copied to clipboard.