Bagaimana Menyiapkan Biskut Famous Amos Anti Gagal

Lagi mencari ide Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Famous Amos yang Enak Banget yang unik?, Cara Gampang Menyiapkan Biskut Famous Amos, Menggugah Selera memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya kalian. masyarakat memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. nah kali ini saya akan sharing langkah-langkah cara menghidangkan Resep Biskut Famous Amos, Bikin Ngiler untuk menyiapkannya memang susah-susah gampang. Kalau salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Famous Amos yang enak seharusnya mempunyai aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Famous Amos, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tak perlu pusing jika hendak menyiapkan Biskut Famous Amos enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi sajian spesial. Seterusnya merupakan gambar seputar Biskut Famous Amos yang bisa sobat jadikan wawasan.
Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut Famous Amos yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan Biskut Famous Amos menggunakan 13 jenis bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk menyiapkan hidangannya.
Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk pembuatan Biskut Famous Amos:
- Bahan A
- 250 gram marjerin
- 1 1/4 cawan gula perang
- 1 sudu kecil esen vanilla
- 1 biji telur gred A
- Bahan B
- 2 1/2 cawan tepung gandum (diayak)
- 1/2 cawan tepung jagung (diayak)
- 1 sudu kecil baking powder
- 1 sudu kecil cream of tartar
- 1 sudu kecil soda bikarbonat
- 6 sudu minyak sayur (boleh guna minyak masak)
- 3 cawan coklat cip
Langkah-langkah untuk menyiapkan Biskut Famous Amos
- Gaulkan bahan A sehingga sebati dan agak kembang sedikit. Saya tak ada telur gred A. So saya guna 2 biji telur gred C.
- Ayakkan tepung gandum, tepung jagung, baking powder, cream of tartar dan soda bikarbonat dalam bekas yang berlainan
- Masukkan tepung yang telah diayak ke dalam bekas bahan A tadi sedikit demi sedikit sehingga tepung tadi habis. Gaulkan menggunakan spatula sehingga sebati. Kemudian masukkan minyak
- Akhir sekali, setelah adunan sebati masukkan coklat cip dan gaulkan lagi menggunakan spatula.
- Setelah selesai, balut adunan dan simpan dalam peti sejuk selama 30 minit
- Selepas 30 minit, susun adunan untuk dibakar. Bakar pada suhu 150°C selama 20 minit. Api atas dan bawah ye. Bila dah naik bau itu tanda biskut dh nak masak..
- Siap untuk dimakan... #dudukrumah #kitajagakita #perangicovid-19
Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan Biskut Famous Amos yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!