'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan Popia neshohoho crunchy yang Enak Banget - Ragam Resepi

Langkah Mudah untuk Menyiapkan Popia neshohoho crunchy yang Enak Banget

Popia neshohoho crunchy

Anda sedang mencari inspirasi Bagaimana Membuat Popia neshohoho crunchy, Enak Banget yang unik?, Resep Popia neshohoho crunchy Anti Gagal memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya sobat. masyarakat memang telah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan ide. nah kali ini saya akan membagikan tutorial cara memasak Resep Popia neshohoho crunchy Anti Gagal untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Popia neshohoho crunchy yang enak selayaknya punya aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Popia neshohoho crunchy, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau hendak menyiapkan Popia neshohoho crunchy yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi suguhan spesial. Berikutnya merupakan gambar berkaitan dengan Popia neshohoho crunchy yang dapat kalian jadikan contoh.

Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis dalam mengolah Popia neshohoho crunchy yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Popia neshohoho crunchy menggunakan 8 jenis bahan dan 6 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam menyiapkan hidangannya.

#goldenapron2020 #minggu8 Setiap tahun,kita tidak pernah miss untuk membeli Kuih Batang Buruk apabila hari raya Aidilfitri.Tetapi tahun ini kali pertama tak dapat membeli disebabkan tidak boleh merentas daerah dan negeri. Jadinya kita pun buatlah kuih batang buruk moden.Kalau Kuih batang buruk bahan salutannya daripada serbuk kacang hijau tetapi popia ni kita menggunakan bahan nestum,horlick dan gula.Ranggup dan sedap rasanya.Sekali dah mengunyah memang payah nak berhenti. Kita ajak anak-anak join buat sekali.Seronok mereka bukan main.Sekejapan siap digulung. Bila dah siap,lagi bangga mereka rasa sebabnya tahun ini mereka berjaya menyedia dan membantu ibu mereka menyediakan sebalang Popia Neshohoho Crunchy. Yuk,mari lihat resepinya yang mudah ni.

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk menyiapkan Popia neshohoho crunchy:

  1. 700 gram Kulit Popia
  2. 2 cawan Minyak untuk menggoreng
  3. 1 cawan Nestum
  4. 200 gram Horlick
  5. 120 gram Gula Halus
  6. Bahan "gam" kulit popia
  7. 1 tbsp Tepung Gandum
  8. 3 tbsp Air

Langkah-langkah membuat Popia neshohoho crunchy

  1. Sediakan bahan-bahan yang diperlukan
  2. Ambil bungkusan popia.Tarik perlahan-lahan kulit popia.Ambil sehelai dan gulung.Tinggalkan dalam 1cm hujung gulungan untuk disapu bancuhan tepung gandum dan air yang bertindak sebagai gam.
  3. Setelah selesai digulung,potong menyerong dan biarkan kena angin dalam sejam.Ini bagi memudahkan proses menggoreng nanti.
  4. Sementara itu,satukan gula,nestum dan horlick dalam bekas.Ketepikan sebentar.
  5. Panaskan kuali,masukkan minyak.Apabila minyak sudah panas,goreng gulungan kulit popia dengan api yang sederhana sehingga kuning pucat.Angkat segera kerana ketika diangkat,proses memasak masih lagi berlaku.Kulit akan kelihatan gelap sedikit apabila sudah suam.Setelah suam,masukkan ke dalam campuran serbuk tadi dan gaul sebati bagi semua potongan kulit popia bersalut.
  6. Nah...dah siap Popia Neshohoho Crunchy.Selamat mencuba.

Bagaimana? Gampang kan? Itulah cara membuat Popia neshohoho crunchy yang bisa Anda praktikkan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Link copied to clipboard.